Kılıçdaroğlu’nun stratejisi Erdoğan’a yarar mı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (17.05.2022)''Kılıçdaroğlu’nun stratejisi Erdoğan’a yarar mı'' başlıklı yazısı.

Evinde elektrikler de kesikti ama Kılıçdaroğlu, her halde son dönemlerde çok fazla macera filmi izlemeye başladı.

Selvi Hanım, Kemal Bey’e bir haller oldu. Önceden devlet umuru görmüş, eski bir bürokrat, sakin bir siyasetçiydi. Bir süredir saat ve tarih verip bakanlıkların kapısına dikiliyor. “Kırın zincirleri, ben geldim” havasında konuşmalar yapıyordu. SADAT baskınıyla birlikte kendini aştı. Yok efendim Jammer’ler kullanarak telefon sinyallerinin kesilmesi. CHP milletvekillerinin gidilecek yerden son yarım saat içinde haberdar edilmesi. Özel araçların kullanılmaması, önceden hazırlanmış araçlarla hareket edilmesi gibi. Yakında CHP’deki toplantıları kozmik odaya alırsa şaşırmam. Bu işe kendini o kadar kaptırmış durumda.

Yakında Kemal Bey, gece baskınlarına başlarsa şaşırmam. Elinde telsiz, yüzünde maskeyle, “Faik sen kapıdan gir, Canan sen birlikleri çatıdan indir. Ekrem sen zaten kapıdan kovsalar bacadan inersin. Yine öyle yap” diye bir operasyonu yönetebilir.

Yukarıdaki bir mizah denemesi ama işin mizahlık tarafı kalmadı.

İSMET PAŞA TAKTİĞİ

Kılıçdaroğlu’nun son 1 yıldır sürekli gerilimi tırmandırması bir stratejiye dayanıyor.

Yoksa munis bir siyasetçinin içinden bir canavar çıkmış değil.

Bu stratejisi bir ölçüde İsmet Paşa tarzı yıpratıcı muhalefete benziyor.

27 Mayıs öncesi İnönü, Demokrat Partililere, “Sizi ben bile kurtaramam” demiş. Asker çizmelerini giymiş. “Şartlar oluşmuşsa ihtilal meşrudur” diye işareti vermiş ve Uşak’tan yola çıkmıştı. İnönü’nün Uşak gezisinde olaylar çıkmış hatta milli mücadelenin kahramanı olan Paşa’nın Uşak’ta taşlandığı haberi ülkeye yayılmıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.233 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.291 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar