Kılıçdaroğlu’nun koltuğu tehlikede

Hürriyet yazar Abdulkadir Selvi bu hafta 'Kılıçdaroğlu’nun koltuğu tehlikede' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Haftasonu CHP’nin kongresi var.

Kılıçdaroğlu açısından siyasi hayatının en kritik kongresi olacak. Çünkü Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki makas iyice daraldı. Özgür Özel adaylığını açıkladığında “En fazla 400 oy alır” deniliyordu. Kılıçdaroğlu ile aralarında en az 300 oy farkından söz ediliyordu. Ama Kılıçdaroğlu’nun İstanbul kongresini kaybetmesinden sonra rüzgâr tersine döndü. Şimdi, “Kılıçdaroğlu en fazla 100 oy farkıyla kazanır” deniliyor. Ben ondan da emin değilim. Çok az bir farkla kazanırsa şükretsin.

İMAMOĞLU YİNE TRENİ KAÇIRDI

Neden böyle söylüyorum?

1- CHP’de değişim talebi çok güçlü. Partide Kılıçdaroğlu’nun seçim kazandıracağına inanç kalmamış.

2- Kılıçdaroğlu kalsın diyen az, gitsin diyen çok. Tek sorun Kılıçdaroğlu değişmeli diyenler, Özgür Özel gelsin demiyor.

3- Ekrem İmamoğlu aday olsaydı fark atarak kazanırdı.

Bana göre Ekrem İmamoğlu yeterince cesur olmadığı için hem cumhurbaşkanı adaylığı trenini kaçırdı hem CHP genel başkanlığı fırsatını değerlendiremedi.

Ama ekibine göre İmamoğlu önce İstanbul’u kazanacak sonra 2028’de cumhurbaşkanı adayı olacak.

Tabii İstanbul seçimini kazanırsa.

İKİ KRİTİK HATA

Kurultaya giderken Kılıçdaroğlu iki büyük hata yaptı.

1- İstanbul seçimlerini kaybetti.

2- Divan Başkanlığı’nı Ekrem İmamoğlu’na önerdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 179 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.005 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.101 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar