Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’le sorunu mu var

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Kılıçdaroğlu’nun Atatürk’le sorunu mu var' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İstanbul il başkanlığı seçimini kaybetmiş, kazanan il başkanını tebrik etme büyüklüğünü gösterememiş bir lider olarak Kılıçdaroğlu’nun CHP Grup toplantısında ne konuşacağını merak ediyordum.

Konuşmasını izlerken Kemal Bey’in CHP’yle, Atatürk’le, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile sorunu olduğunu düşündüm.

Birinci Körfez Savaşı’ndan bu yana Meclis’te Irak, Afganistan ve Suriye tezkereleri çıkarılır. CHP, ister koalisyon ortağı olsun, ister muhalefette olsun hepsine de evet oyu verirdi.

KANDİL TEŞEKKÜR ETTİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP, tarihinde ilk kez Irak ve Suriye tezkeresine hayır oyu kullandı. Kılıçdaroğlu’nun bu tavrına en büyük alkış o zaman Kandil’den gelmişti. Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın teşekkür eden konuşmaları var.

IRAK VE SURİYE TEZKERESİ

Irak ve Suriye tezkerelerinin süresi 30 Ekim tarihinde doluyor. Hükümet Meclis’e yeni bir tezkere sundu. Tezkere kabul edilmezse Irak ve Suriye’deki görev yapan askerlerimizin üslerini boşaltıp; alanlarını terk edip Türkiye’ye dönmeleri gerekecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 735 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.061 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.108 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.244 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar