Kılıçdaroğlu’nun Akşener hamlesi ne anlama geliyor

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (03.02.2022)’’ Kılıçdaroğlu’nun Akşener hamlesi ne anlama geliyor‘’ başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir türlü 6 liderin desteğini sağlayamayan Kılıçdaroğlu önemli bir hamle yaptı.

Meral Akşener’i başbakan adayı olarak açıkladı.

Akşener daha önce cumhurbaşkanı adayı olmadığını, başbakanlığa talip olduğunu ilan etmişti. Ama ilk kezKılıçdaroğlu, “Başbakan adayımız da var. Meral Akşener” dedi.

Tabii ondan önce bir cümlesi vardı. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda bir kez daha “Liderler, ‘Siz olun’ derse ben aday olurum” dedikten sonra Akşener’le ilgili cümleyi sarf etti.

Kılıçdaroğlu’na göre ideal formül, cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başbakan Meral Akşener modeli. Ama bunun için önce seçimi kazanmaları gerekiyor.

Meral Akşener’in desteği önemli. Çünkü diğer 4 partiyi toplasan İYİ Parti’nin yarısı etmiyor.

Gelinen noktada Meral Akşener, “seçilecek aday” tercihini koruyor. Temel Karamollaoğlu ve Davutoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Ali Babacan ile Gültekin Uysal’ı ikna etse dahi Kılıçdaroğlu’na yetmiyor.

İMAMOĞLU FAKTÖRÜ

Tabii bir de adaylık iddiasını sürdüren Ekrem İmamoğlu faktörü var. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı hesabının önünde en önemli engel olarak duruyor. Çünkü İmamoğlu tüm baskılara rağmen cumhurbaşkanı adayı değilim demiyor. Destek arayışlarını sürdürüyor. İmamoğlu son olarak Kılıçdaroğlu’na “Bireysel ihtiras ve hedefler geliştirmenin bu dönemde çok büyük bir zarar vereceğini hatta ihanet olacağını biliyorum. Doğru kararın günü gelindiğinde verilmesinden yanayım” diye mesaj verdi. Kılıçdaroğlu da o telaşla yayınlara çıkıp Meral Akşener’e dönük hamlesini yaptı.

ABD başta olmak üzere Batılılar İmamoğlu’nu istiyor. Akşener’in İmamoğlu’na desteği sürüyor. İmamoğlu ise adaylık iddiasını sürdürüyor. Hatta bağımsız aday olur musunuz sorusuna dahi, “Ben CHP’liyim. CHP’nin adayına karşı bağımsız aday olmam söz konusu olur mu?” demiyor. Siyaset her zaman söylediklerinizle değil, bazen de söylemediklerinizle yapılır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.073 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.140 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.849 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar