Kılıçdaroğlu’na sunulan rapor ve erken seçim ihtimali

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (01.09.2022)''Kılıçdaroğlu’na sunulan rapor ve erken seçim ihtimali'' başlıklı yazısı.

Seçimlere 9 ay kaldı ama siyasi kulislerde kasım ayında erken seçim olur mu tartışması sürüyor.

AK Parti ve MHP’nin hazırladığı bir erken seçim teklifi yok. Hem Erdoğan hem Bahçeli seçimlerin zamanında yapılacağı yönündeki pozisyonlarını koruyorlar. Ama Demirel’in söylediği gibi siyasette 24 saat uzun bir süre.

Erken seçim çağrısı hep muhalefetten geliyordu ama bu kez erken seçim tartışmalarını körükleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürpriz MYK toplantısı oldu. Erdoğan, seçim hazırlıklarına önceden başlatmak istemiş olabilir. Ama diğer ihtimal de büsbütün yok değil.

Eski bir bakanın söylediği gibi, “Reis eski bir futbolcudur. Kaleyi boş görünce şutu çekebilir”.

Bu durumda yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı ol, seçimler zamanında olacakmış gibi çalış demekten başka bir şey diyemiyorum.

Seçim ister erken olsun ister zamanında yapılsın iktidarın da muhalefetin de kendine göre zorlukları var.

İKİ KRİTER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.626 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar