Kılıçdaroğlu’na operasyon çekiliyor, Akşener ismi gündemde

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (13.07.2022)''Kılıçdaroğlu’na operasyon çekiliyor, Akşener ismi gündemde'' başlıklı yazısı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu ismi ön plana çıkıyor.

Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı, “Bir dönem daha belediye başkanlığı yapmalılar” diyerek baskıladı. Böylece CHP’nin favori adayı haline geldi. Ama henüz 6’lı masadan ortak aday olarak ismi çıkmış değil.

Asıl önemli olan 6’lı masanın ne diyeceği. Yoksa Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olması konusunda bir sorunu yok. Bunu kimse engelleyemez. Ama Kılıçdaroğlu’nun asıl hedefi CHP’nin adayı olmak değil. O 6’lı masanın ortak adayı olmayı hedefliyor. O nedenle 6’lı masanın bir an önce karar alıp kendi adaylığını desteklemesi için çaba gösteriyor. CHP’de bir grup, Kurban Bayramı’ndan önce Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etmesini istiyordu. Böylece 6’lı masaya emrivaki yapmayı planlıyorlardı. Kılıçdaroğlu buna cesaret edemedi. 6’lı masa en son toplantısını ağustos ayında yapacağı için bu kez de eylül ayı olsun diyorlar. 6’lı masa karar almadığı sürece Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamaya cesaret edeceğini zannetmiyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.874 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.157 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar