Kılıçdaroğlu’na konuşmayı yırttıran çıkış

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (03.05.2022)''Kılıçdaroğlu’na konuşmayı yırttıran çıkış'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu, Gezi kararı üzerine CHP grubunda yapacağı konuşmayı bir kenara bıraktığını belirterek irticalen konuşacağını açıklamıştı.

12 dakika süren bir konuşma yapmış, “Ya bana katılın ya önümden çekilin” diye meydan okumuştu. Kılıçdaroğlu, iktidarı kastetmediğine göre CHP içinde kime bu mesajı vermişti, CHP içinde Kılıçdaroğlu’nun önünü kesmek isteyenler mi vardı?

TIPIŞ TIPIŞ

Kılıçdaroğlu’nun CHP grubunda kürsüye çıkmadan önce bir grup CHP milletvekili ile görüştüğü söyleniyor. İleri sol kanatta yer alan milletvekillerinin Kılıçdaroğlu’na, “Cumhurbaşkanı adayını son anda öğrenmek istemiyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu olayında olduğu gibi yeni bir ‘Tıpış tıpış sandığa gideceksiniz’ muamelesi ile karşılaşmak istemiyoruz. ‘Tıpış tıpış’ı tabanımıza izah edemedik. Yeni bir tıpış tıpış olayına meydan verilmemesi için cumhurbaşkanı adayının önce Parti Meclisi’nde ve Meclis grubunda tartışılması gerektiğine inanıyoruz. Cumhurbaşkanı adayını sağ partilerden sonra öğrenmeyelim” dedikleri ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun ise milletvekillerini ikna etmek yerine sinirli bir şekilde daha önce hazırladığı konuşma metnini yırttığı anlatılıyor.

CHP İÇİNDE TOPLANTILAR

Bu arada Kılıçdaroğlu 6’lı masa ile toplantılar yaparken CHP içinde birileri de onun aleyhinde çalışmalara başladılar. Çukurambar’daki bir otelde ve Çankaya’daki bazı bürolarda toplantı yaptıkları söyleniyor. Bir grup başkanvekili ile üç genel başkan yardımcısının da destek verdiği ifade ediliyor. Bu toplantıları yapanların bir kısmı Ekrem İmamoğlu’nu destekliyor ama tamamı değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.484 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.188 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar