Kılıçdaroğlu’na Almanya’da Rifkin eşlik edecek

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (12.12.2022)'' Kılıçdaroğlu’na Almanya’da Rifkin eşlik edecek'' başlıklı yazısı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABD ve İngiltere’den sonra bu hafta Almanya’ya gidecek. Kılıçdaroğlu’nun Almanya gezisi 14-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu gezide Kılıçdaroğlu’na Jeremy Rifkin eşlik edecek. Rifkin, Merkel’e danışmanlık yaptığı için Almanya’da geniş bir çevresi bulunuyor. Zaten Kılıçdaroğlu’nun Rifkin’le anlaşmasının nedeni de geniş siyasi network’ünden yararlanmak.

Rifkin, Kılıçdaroğlu açısından cumhurbaşkanı adaylığı için çok önemli. Çünkü Rifkin’le sadece ekonomi programı değil, cumhurbaşkanı adaylığı için ABD, İngiltere ve Almanya’da siyasi lobi faaliyeti yürütmesi konusunda anlaşmış.

LÜTFÜ SAVAŞ DEMİŞTİ

“Cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye’de yapılacak, Batılı başkentlerde lobi faaliyeti ne alaka?” diyeceksiniz. Ama demeyin. Kendisi de cumhurbaşkanı adayı olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Cumhurbaşkanı adayı sadece başarı, sadece birikimle olmuyor. Ulusal ve uluslararası karar vericilerin işareti edeceği bir insanı yapacaklar” demişti.

ABD, İNGİLTERE, ALMANYA İSTEMİYOR

Kılıçdaroğlu ile Rifkin’in anlaşmasına dönecek olursak, ABD, İngiltere ve Almanya Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmıyor. Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını düşünüyorlar. Kılıçdaroğlu yerine Ekrem İmamoğlu’nu destekliyorlar. Kılıçdaroğlu’nun başka ülkelere değil, özellikle bu üç ülkeye gitmesinin nedeni de o.

LOBİ YAPACAK

Kılıçdaroğlu’nun günler öncesinden ilan ettiği 3 Aralık tarihli toplantı Rifkin’in gölgesinde kalmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere herkes ithal danışman üzerinden Kılıçdaroğlu’na yükleniyor. Rifkin’in, binlerce dolar almasına rağmen İstanbul’daki toplantıya gelmemesi eleştiri konusu olmuştu. Ama ne denilirse denilsin, hangi eleştiri getirilirse getirilsin, Kılıçdaroğlu, Rifkin’den vazgeçmemekte kararlı. Çünkü Kılıçdaroğlu, Batılı başkentlerin vetosunu Rifkin’le aşmakta kararlı. O nedenle cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına alana dek Rifkin’le çalışacak.

ŞENTOP’TAN MI BAŞÖRTÜSÜNDEN Mİ RAHATSIZLAR

MECLİS Başkanı Mustafa Şentop’un başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği teklifine imza vermesi üzerine CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis Başkanı’nın tarafsızlığını kaybettiğini iddia etti. Meclis başkanları çok sık olarak kanun tekliflerine imza atmazlar. Yıllardır Meclis muhabirliği yaptım. Hüsamettin Cindoruk’tan Hikmet Çetin’e kadar tarihe not düşmek adına imza verdikleri teklifler oldu. Ama o zaman kimse “Meclis Başkanı tarafsızlığını kaybetti” demedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.471 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.147 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 836 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.488 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar