Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a tarihi pas

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (06.10.2022)''Kılıçdaroğlu’dan Erdoğan’a tarihi pas'' başlıklı yazısı.

AK Parti grubunu bu kadar hareketli, canlı ve motivasyonu yüksek olarak görmemiştim.

AK Parti’nin oylarının yeniden yükselişe geçmesi mi yoksa Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü konusundaki çıkışı mı etkili olmuştu tam bilemedim. Sanıyorum ikisinin de etkisi oldu.

AK Parti başörtüsü mücadelesinin liderliğini yapıyor. AK Parti milletvekilleri başörtüsü mücadelesinin içinden geliyor. CHP ise başörtüsü zulmünün sembolü olarak görülüyor. Kılıçdaroğlu, başörtüsü yasağının mimarı olarak biliniyor. Şimdi Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye başörtüsü konusunda meydan okuyor. Akıl alacak iş mi? Kılıçdaroğlu, bu çıkışıyla AK Parti seçmenini konsolide etti. CHP’nin başörtüsü düşmanı geçmişinin hatırlanmasına neden oldu. AK Parti seçmeninin başörtüsü zulmünü hatırlamasına vesile oldu.

ALKIŞLANDI

Erdoğan milletvekilleri tarafından ayakta karşılandı, konuşması sırasında milletvekilleri sık sık ayağa kalkıp alkışladı ve uzun uzun alkışlar eşliğinde uğurlandı.

Erdoğan en fazla alkışı Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü yasağını savunan konuşmalarının yer aldığı videoyu izletirken aldı. Daha video bitmeden milletvekilleri ayağa kalkıp Erdoğan’ı uzun uzun alkışladılar.

CHP’NİN YASAKÇI GEÇMİŞİ

Erdoğan, CHP’nin başörtüsü yasağı konusundaki geçmişini hatırlattı. Hafızaları tazeledi. Başörtüsü yasağını kaldırmak için verdiği mücadeleyi gündeme getirdi. Böylece ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir dönemde muhafazakâr kesime, sorunun iki kilo domates sorunu olmadığını, başörtüsü zulmünü hatırlattı. Erdoğan, bu fırsatı kendisine verdiği için Kılıçdaroğlu’na ne kadar teşekkür etse azdır.

Kılıçdaroğlu başörtüsü konusunda pası kaldırdı, eski bir futbolcu olan Erdoğan da golü attı. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın rakibi değil destekçisi olsa bu kadar güzel bir pas veremezdi.

BAŞÖRTÜSÜ YARIŞINA GİRDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 917 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.289 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.256 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar