Kılıçdaroğlu: 'Kurultay tartışmalarını bıraktım'

CHP’de kurultay bitti ama tartışma bitmedi. Muharrem İnce, “2014’te olduğu gibi susmayacağım” dediğine göre, tartışma bir süre daha devam edecek.Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya ve Milliyet’ten...

CHP’de kurultay bitti ama tartışma bitmedi.

Muharrem İnce, “2014’te olduğu gibi susmayacağım” dediğine göre, tartışma bir süre daha devam edecek.

Habertürk’ten Muharrem Sarıkaya ve Milliyet’ten Serpil Çevikcan’la birlikle Kılıçdaroğlu ile konuştuk. Daha doğrusu konuşmaya çalıştık. Çünkü CHP lideri, “Ben kurultay tartışmalarını bıraktım” dedi. Ama pes etmedik. Kurultay’dan Afrin’e uzanan bir ufuk turu yaptık.

“Kurultayı bir cümle ile özetlerseniz ne dersiniz?” diye sorduk. “Adalet ve Cesaret ikisi de vardı” dedi CHP lideri. Oysa Muharrem İnce, Kurultay’da adaletin olmadığı eleştirisini getirmişti.

Peki Kılıçdaroğlu kurultayı nasıl değerlendiriyor? İşte sözleri:

“Sonuç itibariyle başarılı bir kurultaydı. Gelecek için verdiğim mesajlar çok önemliydi. Partilileri görevlendirme mesajları verdim altı madde halinde. Türkiye’nin beş temel sorununu dile getirdim, nasıl çözeceğimizi anlattım. Bir gelecek ufku çizdim.”

Kurultay’da rakibi olan Muharrem İnce’nin aldığı 400 civarındaki oyu hatırlatarak, “Size karşı ciddi bir rakip olarak gösteriliyor” dedik. Bu soruya cevap vermedi.

“Ben kurultay tartışmalarını bıraktım.” dedi. Ardından, “Tümüyle” diye ilave etti. “Artık bizim önümüzde yeni bir ufuk var, hedef var. Türkiye’nin bu kadar sorunu varken, partinin kendi içine dönüp, kendi iç sorunlarını tartışması doğru değil” diye konuştu.


KULİSLERDE KONUŞULANLAR
Kılıçdaroğlu, kurultay hakkında daha fazla konuşmak istemeyince CHP kulislerine kulak kabarttım.

Kılıçdaroğlu ile İnce’ye verilen kırk dokuz imzanın mükerrer çıkması, büyük bir krize ned...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.233 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.291 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.870 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar