Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki pazarlık

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (08.06.2022)''Kılıçdaroğlu ile Akşener arasındaki pazarlık'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda muhalefet cephesinde çok önemli gelişmeler yaşanıyor.

Gelinen aşamada cumhurbaşkanı adaylığı, çoklu aday mı tek/ortak aday mı konusunda düğümlenmiş durumda.

Bu çok önemli bir nokta. Çok kritik bir aşama. Muhalefet açısından bir anlamda varlık ya da yokluk konusu. Shakespeare’in, “Olmak ya da olmamak, işte bütün mesele bu!” dediği gibi.

O derecede hayati bir konu haline gelmiş durumda.

Çünkü CHP’de ‘Eğer çoklu aday çıkarırsak seçimi kaybederiz ama ortak aday çıkarırsak seçimi kazanırız’ görüşü hâkim.

Bu düğümü ise Kılıçdaroğlu ile Akşener, iki lider çözecek.

KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMAYACAK

CHP’de Kılıçdaroğlu’nu destekleyen bir grup, Kurban Bayramı’ndan önce Kılıçdaroğlu’nun adaylığının açıklanmasının yararlı olacağını savunuyor.

İki amaçları var.

1- Kasım ayında erken seçim olacağına inanıyorlar.

2- Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin üstünün tamamen çizilmesi ve bu süre zarfında kitlelerin Kılıçdaroğlu ismine alıştırılması için istiyorlar.

6’lı masa 3 Temmuz’da Meral Akşener’in ev sahipliğinde toplanacağı için Kılıçdaroğlu’nun o gün liderlere adaylığını önermesini savunuyorlar. Ama Kılıçdaroğlu o kanaatte değil.

ADAYLIĞINI AÇIKLAMAYACAK

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı konusunda çok kararlı. Hem de hiç olmadığı kadar. İmamoğlu ve Yavaş’ın isimlerinin geri plana düşmesi nedeniyle de çok umutlu. Ancak seçim kararı alınmadan 6’lı masaya ismini dayatmasının bir çatlamaya neden olacağını düşünüyor. Kılıçdaroğlu’nun öncelikli hedefi 6’lı masayı bir arada tutmak, ikinci amacı ise 6’lı masanın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak çıkmak. Kılıçdaroğlu, 3 Temmuz’daki yemekte cumhurbaşkanı adaylığını gündeme getirmeyecek. Seçim kararı alınıp 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını belirlemek üzere toplandığında CHP’nin adayı olarak masaya oturmayı amaçlıyor. Tabii bu sürede şartları olgunlaştıracak. Ama iddiasını daha ileriye taşıyacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.507 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.147 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 836 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.488 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar