Kılıçdaroğlu ‘hodri meydan adayım’ deseydi ne olurdu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (2.06.2022)''Kılıçdaroğlu ‘hodri meydan adayım’ deseydi ne olurdu'' başlıklı yazısı.

Gözümü kulağımı dört açtım, Kılıçdaroğlu’ndan gelecek haberi bekliyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?” diye meydan okumasına vereceği cevabı merak ediyorum. Normalde Kemal Bey ya video çeker ya da şimdiye kadar çoktan AK Parti’nin kapısına dayanırdı. Ama derin bir sessizliğe gömüldü. CHP lideri uzun süre sessiz kalamaz. Erdoğan söyleyeceğini söyledi, şimdi sıra Kılıçdaroğlu’nda. Bakalım kaçacak mı yoksa ‘hodri meydan’ diye karşılık verecek mi?

ÖZAL-DEMİREL RESTLEŞMESİ

Geçmişte karşılıklı restleşmeler sonucu gidilen seçimler var. Referandumla eski siyasilerin yasağı kalkınca Özal, yerel seçimleri 4 ay önceye çekmek için ‘hodri meydan’ dedi. Demirel de, “Hodriye hodri” diye karşılık verince Anayasa değişikliği için referanduma gidildi. Özal birde Cumhurbaşkanı’nı halkın seçmesi için ‘hodri meydan’ demişti. Bakalım Erdoğan’ın meydan okumasına Kılıçdaroğlu nasıl yanıt verecek?

ERDOĞAN’DAN TARİHİ DESTEK

Erdoğan’ın en nefret ettiği kişiler listesi yapsanız herhalde birinci sırada Kılıçdaroğlu yer alır. Ama Erdoğan, cumhurbaşkanı adaylığı testiyle Kılıçdaroğlu’na tarihi bir destek verdi. Peki neden? Siyaset başka bir şey.

SAVUNMADAN TAARRUZA

Bu arada AK Parti’nin siyaset tarzında birtakım değişiklikler görüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup konuşmasını izlerken bu kanaatim daha da pekişti. Bir süredir Kılıçdaroğlu’nun bir gece yarısı ortaya attığı iddialara cevap verilmeye çalışılıyordu. Dünkü grup toplantısında gördük ki AK Parti savunmadan taarruza geçiyor. Siyaset şenlenecek demektir.

‘KAÇACAK’ DEMEDİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.649 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.144 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar