Kılıçdaroğlu hangi lidere destek verdi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (16.01.2022)'' Kılıçdaroğlu hangi lidere destek verdi'' başlıklı yazısı.

AHMET Davutoğlu, “Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun, şunu bilecek, genel başkanlar stratejik kararda imza yetkisine sahip olacak” deyince büyük bir tartışma başladı.

Kimi bunun Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi. Kimi, “Milletin seçtiği cumhurbaşkanı bir konseye bağlı olacak. Bunlar kendilerine kukla arıyor” dedi. Kimi, “26-27 milyon oy alarak seçilecek olan cumhurbaşkanının oyu, 250 bin-500 bin olan liderlerin emrine girer mi?” diye itiraz etti. Hepsinde haklılık payı vardı. Ama bunu daha önce Temel Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu da söylediği halde Ahmet Davutoğlu günah keçisi ilan edildi.

KRİZ ÇIKAR TEHDİDİ

Davutoğlu işi bir adım daha ileri götürdü. “Peki seçilen cumhurbaşkanı sizin bu kararınızı dinlemezse ne olur?” diye sorulunca, “Kriz çıkar. O cumhurbaşkanı Meclis desteğini kaybeder, ülke yeniden erken seçime gitmek zorunda kalır” yanıtını verdi. Açıkça, seçilecek cumhurbaşkanını tehdit etti.

Tabii bu söz üzerine kıyamet koptu. CHP medyasından Davutoğlu’na yaylım ateşi başladı. “Oyun kadar konuş” diyeni mi ararsın, “Yutkunuyorum” diyeni mi? Sonra ne oldu?

KILIÇDAROĞLU’NDAN DESTEK

Kılıçdaroğlu konuştu. Ne dedi? “Sayın Davutoğlu’na soruyorlar, ‘Ya birisi çıkıp sizin oyunuz kaç, siz konuşmayın, size hak verilmesin derse?’ diye, ‘O zaman kriz çıkar’ diyor, doğru. 6’lı masada kimse kimseye senin oyun kaç, niye bu kadar konuşuyorsun, diyebilir mi?” dedi. Davutoğlu’na güçlü bir destek verdi. Kılıçdaroğlu, başka ne dedi, liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olacağını, imza yetkisine sahip olacaklarını söyledi. Bu modelin işleri hızlandıracağını savundu.

DAVUTOĞLU’NUN SUÇU NEYDİ?

Davutoğlu benzer şeyler söyleyince şahin kesilenler, Kılıçdaroğlu söyleyince sus pus.

Ahmet Davutoğlu’nun suçu neydi? Bunu daha açık ve net olarak söylemesi mi?

DAVUTOĞLU’NUN ERDOĞAN’LA YAŞADIĞI KOLTUK KRİZİ

Ahmet Davutoğlu’nun 6’lı masada sebep olduğu ilk kriz, oturma düzeniyle ilgiliydi. Eski başbakan olarak masanın başında oturmak istemiş, bu da krize neden olmuştu. Sonunda yuvarlak masa keşfedilerek kriz aşıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 460 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.820 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.163 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.865 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar