Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu ne yapar

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (09.06.2022)''Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu ne yapar'' başlıklı yazısı.

Salı günleri MHP ve CHP’nin grup toplantıları yapılıyor.

Saat 10.30’da Bahçeli kürsüye çıkıyor.

Saat 13.30’da Kılıçdaroğlu konuşuyor.

Kılıçdaroğlu, kürsüye Bahçeli’nin konuşmasını izleyerek çıkıyor. Çoğu zaman Bahçeli’yi hedef alıyor. Kimi zaman da Bahçeli’nin yönelttiği sorulara yanıt veriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’yi ya da “Bay Kemal” diye şahsını hedef aldığında ise grup toplantısını beklemiyor, anında tweet atıyor ya da gece yarısı video çekiyor.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ SIKIŞTIRIYOR

Salı günü Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu, bal yapmayan arı gibi vızıldamayı bırak, mertsen çık söyle. Adamsan kararını açıkla, aday mısın değil misin? Neden susuyorsun?” diye yüklendi.

Normalde Kılıçdaroğlu, “Ben adamım, hem de adam gibi adamım. Susmuyorum. Cumhurbaşkanlığına adayım” diye meydan okuma ile karşılık verirdi. Ama CHP grubunu izledim. Kılıçdaroğlu sesini çıkarmadı.

Aynen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sen sıkıyorsa aday mısın değil misin onu açıkla” diye yaptığı çağrıya yanıt vermediği gibi. Kılıçdaroğlu daha önce de Erdoğan’ın 10 sorusunda yer alan, “Yüreği yetip 2023’te cumhurbaşkanı adayı olacak mı?” çağrısına yanıt vermediği gibi.

Erdoğan ve Bahçeli’nin stratejisi belli oldu. Kılıçdaroğlu’nu, “Aday mısın değil misin?” diye köşeye sıkıştırmaya devam edecekler.

TAKTİK SAVAŞI

Erdoğan, Bahçeli ve Kılıçdaroğlu arasında müthiş bir taktik savaşı yaşanıyor. Erdoğan ve Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nu adaylığını açıklamaya zorlayarak 6’lı masayı dağıtmayı hedefliyor. Aynı şekilde Kılıçdaroğlu’nun adaylığını da garanti altına almayı amaçlıyorlar.

Kılıçdaroğlu’nun yaklaşımı da netleşti. 6’lı masadan karar çıkmadan ben adayım demeyecek. Ama cumhurbaşkanı adayı gibi çalışacak.

KILIÇDAROĞLU’NUN STRATEJİSİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 772 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.861 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.240 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar