Kılıçdaroğlu aday olabilecek mi, HDP’den çatı aday önerisi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (30.06.2022)''Kılıçdaroğlu aday olabilecek mi, HDP’den çatı aday önerisi'' başlıklı yazısı.

Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı belli. Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ancak 6’lı ittifakın cumhurbaşkanı adayı henüz belirlenemedi. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda muhalefet cephesinde sancılı bir süreç yaşanıyor.

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun gerilemesini fırsat bilerek bir an önce cumhurbaşkanı adaylığını ilan etmek istiyor. Çünkü Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçmediğini görüyor. İmamoğlu pes etmediği sürece kendisine tehdit olarak görüyor, son anda cumhurbaşkanı adayı olmasından endişe ediyor. Hazır fırsatı yakalamışken adaylığımı ilan edeyim, son anda bir yol kazası yaşamayayım diye düşünüyor.

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

Kılıçdaroğlu haksız sayılmaz. Çünkü İmamoğlu iddiasını sürdürüyor. Hem CHP’li belediye başkanlarının Büyükada’daki toplantısında çizdiği profil hem Yenikapı’daki üçüncü yıl şenliğinde yaptığı konuşmalarda zımnen, “Ben cumhurbaşkanı adayıyım” diyor. Öyle bir cumhurbaşkanı profili çiziyor ki, sadece adı Ekrem soyadı İmamoğlu olsun demiyor. Diktiği elbise sadece ona uyuyor. İmamoğlu nasıl bir cumhurbaşkanı adayı tarifi yapıyor? “Türkiye 2023 yılından 2030 yılına kadar seçimlere girecek. Çalkantılı bir dönem olacak. Bu iş genç insan işi. Enerji isteyen bir iş. Bu iş genç adam işi, yaşlıların işi değil. Bu süreçte 7 yıllık yoğun bir dönem var. Bunun için genç, dinamik ve sabah akşam çalışacak birine ihtiyaç var” diyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.468 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.646 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar