Kılıçdaroğlu, 6’lı masadan engelleme bekliyor mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (05.09.2022)''Kılıçdaroğlu, 6’lı masadan engelleme bekliyor mu'' başlıklı yazısı.

Şu günlerde en yoğun çalışan liderlerden biri Kemal Kılıçdaroğlu. Gece yarısı video çekiyor, gündüz toplantılara katılıyor. Sosyal medyada da oldukça aktif. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a laf yetiştirmesi bile başlı başına bir iş. Ama ben onu kastetmiyorum.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kesin kararını vermiş durumda. Hedefine doğru yürüyor. CHP’de adaylığına kimsenin karşı çıkmasını beklemiyor. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın kendisine rağmen aday olmalarına ise engel olmakta kararlı. Eğer cumhurbaşkanı adayı olacaksa bunları yapması gerekiyordu. En doğal hakkıydı. Kılıçdaroğlu cesaretli davrandı, kararlı olarak hareket ettiği için bugün CHP içinde tartışmasız cumhurbaşkanı adayı haline geldi. Oysa daha 1 yıl önce Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ilk üçte çıkarken Kılıçdaroğlu ismi yedinci sıradaydı. Şimdi yedinci sıraya İmamoğlu geriledi, Kılıçdaroğlu ilk üçe girmeyi başardı.

CHP GENEL BAŞKANI KİM OLACAK

Yasal olarak bir zorunluluk yok ama Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olduğu zaman CHP Genel Başkanlığı’ndan ayrılacak. CHP tüzüğünün 48. maddesine göre 45 gün içinde olağanüstü kurultaya gidilmesi gerekiyor. Ancak seçim sürecinde parti ayrıca kurultay çekişmesine sahne olmaması için seçimden sonra istifayı planlıyor. Tabii cumhurbaşkanı seçilebilirse. Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığına hazırlanırken iki alanı dizayn etmeye çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.002 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.865 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.241 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.263 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar