Kılıçdaroğlu, 2 Kasım’da ne bekliyor

Bendeki şansa bakın.AK Parti tek başına iktidar olacak mı yazısını yazdığım gün Kemal Kılıçdaroğlu ile Karadeniz gezisindeydim.Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik'le Ankara'dan erken bir saatte yola...

Bendeki şansa bakın.
AK Parti tek başına iktidar olacak mı yazısını yazdığım gün Kemal Kılıçdaroğlu ile Karadeniz gezisindeydim.
Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Çelik'le Ankara'dan erken bir saatte yola çıktık. Kılıçdaroğlu ile İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda buluştuk. Ama hemen uçamadık. Çaycuma Havaalanı'ndaki sis nedeniyle bir süre beklemek zorunda kaldık.
O sırada haber kanalları “Son dakika” anonsu ile CHP Genel Merkezi'ne ateş açan kişinin yakalandığını geçiyordu.

Kemal Bey'e, “Saldırgan yakalanmış” dedik. “Evet öyle” karşılığını verdi. Bu arada Hacı Ali Hamurcu ismi geçmeye başladı. “Biraz problemli bir isim” dedik. “Öyle gözüküyor” dedi. Çaycuma Havaalanı'nda sis olduğu için bir süre beklemek durumunda kaldık. Bu arada Kılıçdaroğlu ile derin bir sohbete daldık. Meğer saldırganın yakalandığından bir gece önce haberi olmuş. Haberi de Cumhurbaşkanı Erdoğan vermiş. Kılıçdaroğlu gençlerle sohbet ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın aradığı iletilmiş kendisine. “Cumhurbaşkanı arıyor tabii hemen ara verdim” diye anlattı o anı. “Nazik telefonu için teşekkür ettim kendisine” dedi. O arada Cumhurbaşkanı saldırganın yakalandığını söylemiş. “Hacı Ali diye bir şey dedi ama tam anlamamıştım” diye anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonu üzerinden Cumhurbaşkanı ile diyalog konusuna uzandık. “Benim diyalog sorunum yok” dedi. Devlet hizmetlerinin gerektiği ya da ülkenin kaderiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandığı bir sırada “Ben saraya gitmem, Cumhurbaşkanı ile görüşmem” diyemeyeceğini anlattı. Ama bugün yapılacak olan 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağını da hemen ardından ekledi.

Kılıçdaroğlu, geçen seçimde olduğu gibi bu seçimde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef almıyor. Eleştiri oklarını Başbakan Davutoğlu'na yöneltiyor.

“Cumhurbaşkanı'nı muhatap almam yok saymak anlamında değil. Yüzde 52 oy almış birisini nasıl yok sayacaksınız. Ancak benim muhatabım Başbakan. Çünkü parlamenter demokrasilerde Başbakan hesap verir” diye sözlerine açıklık getirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.327 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 488 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar