Kayyım kararının altında ne var?

İÇİŞLERİ Bakanlığı’nın HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını görevden alıp yerine kayyım ataması demokrasi standartlarımızla ilgili tartışmayı yeniden alevlendirdi.

Ama sürpriz oldu mu derseniz, kimseye sürpriz olduğunu zannetmiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan zaten seçim kampanyasında seçilseler de görev yapıp yapmayacaklarının belli olmadığını belirterek sinyali vermişti. Kayyım kararı üzerine görüştüğüm bir yetkili, “İstanbul seçimlerinin yenilenmesi nedeniyle karar gecikti” dedi. Belli ki İçişleri Bakanlığı’nda hazırlık daha önceden yapılmış.

HDP’li belediye başkanlarının görevden alınma gerekçelerine baktığımızda, haklarındaki terör soruşturmalarının bir kısmı belediye başkanı olmadan önceki dönemi kapsıyor. Aralarında 2015 yılına kadar uzananlar var. Van Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında eylem hazırlığındaki üç teröristi belediyeye ait araçla taşıma iddiası gibi yeni olanlar da var. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 874 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.651 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.661 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.194 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 503 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 7 yorum