Kaşıkçı olayının seyri değişebilir

CEMAL Kaşıkçı, boşanma belgelerini almak için önce Washington’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmuş, oradan İstanbul’a yönlendirmişler. Türk-Arap Medya Derneği...

CEMAL Kaşıkçı, boşanma belgelerini almak için önce Washington’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne başvuruda bulunmuş, oradan İstanbul’a yönlendirmişler.

Türk-Arap Medya Derneği Başkanı Turan Kışlakçı’nın anlatımına göre Kaşıkçı, bir dönem basın danışmanlığını yaptığı Londra’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’yle temas kurmuş, İstanbul’a yönlendirmişler.

Rejim muhaliflerine, “Güvenli olarak gördüğünüz Türkiye’de dahi sizi ortadan kaldırırız” mesajı verilmek için özellikle Türkiye seçilmiş. Amaç sadece Kaşıkçı’nın ortadan kaldırılması olsa, çok sık seyahat eden gazeteci istense başka yöntemlerle de ortadan kaldırılabilirdi.

Ama özellikle Türkiye’de olması istenmiş. Adeta iz bırakmak istenircesine hem Türkiye’nin güvenli bir ülke olmadığı mesajı verilmek istenmiş, hem de bize “Türkiye’ye gelir, istediğimiz adamı ortadan kaldırırız” denilmek istenmiş.

Cemal Kaşıkçı, 28 Eylül Cuma günü öğleden sonra Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na müracaat etmiş. İçeride ilgilenmişler, ancak saat geç olduğu için 15 dakikada yetiştirilecek olan evrakın yetişmediği söylenmiş, haftaya gelmesi istenmiş.

Kaşıkçı, cumartesi günü daha önce planlanan konferansı nedeniyle Londra’ya gitmiş. Pazar ve pazartesi günü Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’ndan aranıp “Ne zaman geliyorsunuz?” diye sorulmuş. Kaşıkçı yakın ilgiden tedirgin olmuş, “Benim aramam gerekirken onlar beni arıyor” demiş. Bu durumun ilk defa yaşandığını paylaşmış.


VÜCUT DİLİ ANALİZ EDİLDİ
2 Ekim Salı günü başkonsolosluğa gelince bilgisayarını ve üzerinde taşıdığı üç cep telefonunu nişanlısı Hatice Cengiz’e vermiş, “Gecikirsem Yasin Aktay’ı ve Turan Kışlakçı’yı ara” d...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.567 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.143 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar