Kara harekâtı, Sisi ile ikili görüşme ve sıra Esed’de

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (29.11.2022)''Kara harekâtı, Sisi ile ikili görüşme ve sıra Esed’de'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Sisi ile görüşme, kara harekâtı ve Esed’le görüşmeye ilişkin basına açık ya da basına kapalı her toplantısını takip ediyor, her açıklamalarını not alıyorum.

SİSİ İLE İKİLİ GÖRÜŞME

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte Sisi’ye, Mısır’daki darbeye ve seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin trajik bir şekilde mahkeme salonunda can vermesine en sert tepkiyi göstermişti. Esma’nın mektubunu gözyaşları içinde okumuştu.

Erdoğan’ın duruşu çok değerliydi. O gün tarih huzurunda sınav zamanıydı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sınavı yüzünün akıyla veren tek lider oldu.

Bugün Sisi ile tokalaşma ve Mısır’la ilişkilerin geliştirilmesi ise gerekliydi.

Çünkü Suudi Arabistan’la, Birleşik Arap Emirlikleri ile, Mısır’la ilişkilerin normalleştirmesi ile Erdoğan, Ortadoğu’da yeni bir düzen kuruyor. Bunun bir halkası da Suriye ile normalleşme ve Esed’le görüşme.

SİSİ İLE BAŞ BAŞA GÖRÜŞME

Artık yazabilirim. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünya kupası için bulunduğu Katar’da Sisi ile sadece tokalaşmadı, bir de ikili görüşme yaptı. Erdoğan, Konya’da gençlerle buluşmasında bunun ipuçlarını verdi. “Yarım saat, 45 dakika dar kapsamlı bir görüşme oldu. Mısır ile süreç başladı. Dargınlığı gidereceğiz. Önce bakanlarımız, sonra biz görüşeceğiz” dedi.

İKİ BAŞLIK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.340 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar