Kandil’e farklı bir konsept uygulanacak

KANDİL’e yönelik daha önce de operasyonlar gerçekleştirildi. Hatta eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın, “Kandil, BBG evi gibi” dediği dönemler yaşandı. Ama bu kez farklı bir...

KANDİL’e yönelik daha önce de operasyonlar gerçekleştirildi. Hatta eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın, “Kandil, BBG evi gibi” dediği dönemler yaşandı. Ama bu kez farklı bir operasyon konsepti söz konusu.

Sadece operasyon yapılmıyor. PKK sökülüp atıldıktan sonra Kandil’in stratejik noktalarına üsler kurulması planlanıyor.

Bu kez uzun soluklu bir harekât planı icra ediliyor. Kandil harekâtı 10 Mart’ta sınırlarımızın içinden başladı. PKK’nın, Kandil’den Türkiye’ye sızdığı geçiş yolları, üsleri, mühimmat depoları, mayınladıkları alanlar ele geçirilip temizlendi.

TSK tam üç aydır stratejik noktalara üsler kurarak, geçiş yollarını hazırlayarak Kandil’e doğru ilerliyor. Kandil harekâtı yapılacak mı diye boşuna soruyoruz. Kandil harekâtı 3 aydır sessiz sedasız şekilde icra ediliyor. Büyük ölçekli tam 11 bölgesel üs kuruldu. Aman yanıltıcı olmasın. Büyük operasyon henüz başlamış değil. Bunlar ön hazırlıklar. Öyle böyle değil, Kandil’e yönelik büyük bir operasyon hazırlanıyor.

Kandil’de PKK’nın 8-10 kampı bulunuyor. Örgütün beynini Kandil oluşturuyor.

KANDİL’E ÖZEL PLAN

O nedenle Kandil’e yönelik özel bir harekât planı devrede. Kandil savaş uçakları tarafından günlerce vurulacak, topçu atışıyla yumuşatılacak, böylece operasyona hazır hale getirilecek. Operasyon ABD ile koordinasyon içinde yürütülecek. Peki bu işten ABD’nin çıkarı ne? ABD’nin bir süredir PKK ile YPG arasındaki bağı koparmaya çalıştığı söyleniyor. Hatırlarsanız Savunma Bakanı Mattis, Milli Savunma Bakanı Canikli ile görüşmesinde YPG’yi PKK’ya karşı savaştırmaktan söz etmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da operasyona ilişkin açıklamasında, ”Türkiye, Irak yönetimi, Erbil ve ABD’den oluşan dörtlü ittifak söz konusu” dedi. Anlaşılan o ki İran’la ayrı bir temas yürütülüyor. Çünkü İran’la işbirliği olmadan Kandil operasyonu eksik kalır. Çünkü Kandil’in bir bölümü Irak topraklarında. PKK yöneticileri Cemil Bayık ve Murat Karayılan’ın İran tarafındaki korunaklı alanları kullandığı söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.582 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.295 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.260 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar