Kandil operasyonunu ‘apoletli paşa’ yönetecek

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, ”Kandil bizim için uzak bir hedef değil” dedi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir...

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, ”Kandil bizim için uzak bir hedef değil” dedi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ”Kandil’e harekât an meselesi” diye konuştu.

Bu açıklamalar üzerine, “Kandil’e askeri operasyon yapılıyor mu” sorusunun peşine düştüm. 

Şu günlerde PKK’nın telsizi ROJ’dan verilen iki mesaj ön plana çıkıyor. Cemil Bayık, seçimlerde HDP’nin barajı aşması için çalışmalarını istiyor. Bu arada Kandil’in, Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı adaylığına uzun süre soğuk baktığı, son anda kabul etmek zorunda kaldığı söyleniyor. Murat Karayılan ise, “düşman”ın yani Türkiye Cumhuriyeti’nin Kandil’e askeri operasyon düzenlemeye hazırlandığını belirterek, “Savunma birlikleri tahkimatları güçlendirsin. Bulunduğunuz bölgelerde askeri varlıklara saldırılar gerçekleştirsin. Zırhlılara karşı saldırılar düzenleyin, mayınlamayı arttırın” diye talimatlar yağdırıyor.

Peki Kandil operasyonunun eli kulağında mı?

BAĞDAT ZİYARETİNDE KONUŞULMUŞ

Kandil operasyonu için 7 Ocak 2018 tarihine gidiliyor. Başbakan Binali Yıldırım’ın Bağdat ziyaretini kast ediyorum. Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi ile Kandil’e operasyonu görüşüyor. Ama operasyon kararı 27 Kasım 2017 tarihli MGK’da alınmış. Başbakan’ı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Bağdat ziyaretleri takip ediyor. Arka kapı diplomasisi sonuç veriyor, Bağdat yönetimi operasyona yeşil ışık yakıyor. Şimdi benzer süreç İran’la yürütülüyor. PKK yöneticileri Cemil Bayık ile Murat Karayılan, Kandil’in İran tarafındaki korunaklı alanlarını kullandıkları için İran’la anlaşma önemli. İran, bir süre önce Kandil’e bakan yerleşim alanlarını boşaltmaya başladı. Ama İran’la müzakerelerin halen sürdüğü söyleniyor.

Bu arada Türkiye boş durmadı. ‘Türkiye içindeki Kandiller’ dediğimiz PKK kamplarına yönelik etkili operasyonlar yaptı. PKK’nın kış yapılanmasına izin verilmedi. PKK’nın bir takvimi var. Mart ayıyla birlikte kış yapılanmasını bitirip, teröristler Türkiye’nin içlerine sızmaya başlıyor. Tabii sadece terörist değil, Kandil’den gelen içimizdeki ‘Kandilciklerde’ hazırlanan EYP’ler ve mayınlar eylemlerde kullanılmak üzere Türkiye’nin içlerine taşınıyor. Etkili operasyonlar nedeniyle PKK’nın bu yıl içeriye EYP ve mayın sokamadığı söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.649 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.144 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.485 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar