Kaçış çantası

Genelkurmay Karargâhı'nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a "Başımıza geç" teklifinde bulunan Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait olduğu sanılan bir bond çanta bulundu. Tutanakla tespit edilen çantanın...

Genelkurmay Karargâhı'nda, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a "Başımıza geç" teklifinde bulunan Tümgeneral Mehmet Dişli'ye ait olduğu sanılan bir bond çanta bulundu. Tutanakla tespit edilen çantanın içinden ise yüklü miktarda dolar ve Sig Sauer tabanca çıktı.

DARBE gecesinin üzerindeki sis perdesi aralandıkça, çarpıcı bilgiler ortaya çıkıyor. 15 Temmuz gecesi çatışmalara sahne olan Genelkurmay Karargâhı’nda görevli personel, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a darbenin başına geçmesini teklif eden Tümgeneral Mehmet Dişli’ye ait olduğu sanılan bir bond çanta bulunuyor.

Genel Sekreterlik makamının girişindeki fotokopi makinesinin altına gizlenmiş olarak bulunan çantayla ilgili savcılığa haber veriliyor.

Savcılık tarafından tutanak altına alınan çantanın içinden 1 adet kısa namlulu Sig Sauer marka tabanca ile yüklü miktarda doların çıktığı söyleniyor.


TUTANAKLA TESPİT


Arama sırasında fotokopi makinesinin yerinin değiştirilmesi sırasında ortaya çıkarılan şifreli bond çantanın içindeki dolarların ne maksatla kullanılacağı öğrenilemedi. Çantadan silah ve dövizin çıkması, Dişli’nin kaçma planı olarak değerlendiriliyor.

Bond çanta içinde ele geçirilen döviz, bir tutanakla tespit edildikten sonra adli emanete alındı.

Bu arada Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar kurtarıldıktan sonra helikopterle Çankaya Köşkü’ne gelişi sırasında onun yanında yer almıştı.

Tümg. Dişli’nin darbe gecesini yöneten 4 kişilik komitenin başı olduğu ortaya çıktı.


İŞTE O 4 GENERAL


15 Temmuz gecesi darbeci birlikleri sevk ve idare eden 4 generalin isimleri şunlar:


1- Tümg. Mehmet Dişli (Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Daire Başkanı)
2- Tuğgeneral (Havacı) Kubilay Selçuk
3- Tuğamiral (Denizci) Ömer Faruk Harmancı
4- Tuğgeneral Hakan Evrim (Akıncı Ana Jet Üs Komutanı)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 1.982 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.296 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.871 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.261 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.249 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar