Kabine değişikliğinde yeni takvim ve Cumhurbaşkanlığı dengesi

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 4 yıl var ama siyasi fay hatları hareketli. Muhalefet liderleri Kılıçdaroğlu ve Akşener, erken seçim için bastırmayı planlamıyorlar ama iktidarın 2023’e kadar devam edemeyeceğini düşünüyorlar.

Kılıçdaroğlu, erken seçimin dipten gelen dalga gibi iktidarın karşısına çıkacağı görüşünde. Yeni partilerin kurulacak olması da siyasi fay hatlarının tetikleyicisi oldu.
Yarın Meclis’in açılışıyla birlikte siyasetin nabzı daha hızlı atmaya başlayacak. Yeni dönemde sürpriz ittifaklara tanık olabiliriz. İYİ Parti her şeye muhalefet etmek yerine iktidarın doğrularına destek vermeyi, yanlışlarına ise karşı çıkmayı planlıyor. Henüz “Yeni ittifaklar kurulur, eski ittifaklar yıkılır” noktasında değiliz. Sadece bazı arayışlar söz konusu.

Madde madde sıralayacak olursak tablo şöyle:

1- 3 Kasım 2002 seçimleriyle birlikte başlayan dönemde seçimler güçlü iktidar-zayıf muhalefet üzerinden okundu. AK Parti ve CHP dengesi iktidar ve muhalefet tablosunu belirledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 145 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.248 Okunma Yeni siyasi denge ve Erdoğan-Özgür Özel ilişkisi 12 Nisan 2024 | 701 Okunma Bu kez anketten farklı sonuçlar çıktı 11 Nisan 2024 | 1.952 Okunma Özgür Özel İmamoğlu’nu rahatsız Yavaş’ı mutlu etti mi 10 Nisan 2024 | 722 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar