İYİ Parti’deki infial büyüyor, peki masa dağılır mı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (08.09.2022)''İYİ Parti’deki infial büyüyor, peki masa dağılır mı'' başlıklı yazısı.

Meral Akşener, Yeni Çağ TV’deki yayında Gürsel Tekin’in HDP’yle ilgili açıklamasına karşı çok önemli bir çıkış yaptı. HDP’ye bakanlık verilmesi olayına verdiği tepkinin gölgesinde kalmış olmalı ki asıl cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin söyledikleri yeterince gündem maddesi olmadı.

Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adaylığı konusunda en ileri çıkışı yapıp, “Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım” demişti. Başından beri ‘Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda altın hisse Akşener’in elinde’ diyorum. Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adaylığının vizesi Akşener’den geçiyor.

KAZANACAK ADAY KRİTERİ

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması üzerine gözler Meral Akşener’e çevrildi. Akşener ise Yeni Çağ TV’deki yayında çok önemli bir mesaj verdi. Tam 4 kez “kazanacak aday” vurgusu yaptı. Bir kez “seçilecek” aday” dedi. Sonra, “Seçilecek aday dedim ama doğrusu kazanacak aday” diye düzeltme gereği duydu.

1- Sayın Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylarının vasıflarına dair ilan ettiği sıfatlar var. Çok doğru buldum. Kazanacak bir adayla (benim eklediğim bir şey) hâlâ orada duruyorum. Kazanacak bir adayla yola çıkmamız lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 115 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.577 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.149 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 836 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar