İYİ Parti’de Pandora’nın kutusu açıldı

MERAL Akşener’le görüşen İYİ Parti yöneticileri, geri dönüş için kapıyı araladığı görüşündeydiler.Meral Hanım, aday olmayacağım dedi ama zaten o aday olmayacak, parti olarak...

MERAL Akşener’le görüşen İYİ Parti yöneticileri, geri dönüş için kapıyı araladığı görüşündeydiler.

Meral Hanım, aday olmayacağım dedi ama zaten o aday olmayacak, parti olarak tek aday olarak göstereceğiz diyorlardı.

Meral Hanım’dan hiçbir sinyal almıyoruz. Aday olmayacağı yönündeki tavrını sürdürüyor. Akşener sonrasına hazırlık yapmalıyız görüşünü savunanlar da vardı.

Meral Akşener istemese de Akşener’in dışında hiçbir aday çıkmamalı, oybirliğiyle tekrar seçilmeli diye mücadele edenler var. Onlar da çok iyi biliyor ki, İYİ Parti demek Meral Akşener demek. Meral Akşener olmazsa İYİ Parti’nin dağılma sürecine gireceğini görüyorlar. Akşener’in, kapısının önünde bekleyenlerin geri çekilmesi, kendisine açıklama yapmak için 72 saat süre tanınması ve 12 Ağustos’ta partinin olağanüstü kurultaya gidilmesini istemesi nedeniyle umutlanmışlardı. Hatta, kongreye geleceğini söylediği ifade ediliyordu.

Hatta Akşener bir yandan rest çekerken diğer taraftan da geri dönüş için manevra mı yapıyor yorumları işitilmeye başlanmıştı. Akşener’in, partide sorun çıkaran bir grubu tasfiye ederek daha güçlü bir şekilde partiye döneceği konuşuluyordu. Ancak Akşener, “Aday olmama kararım kesindir” diye açıklama yaptı. Zaten Afyon’daki kampı terk etmek üzere aracına bindiğinde bu kararı verdiğini söyleyenler var. Hatta bir parti yöneticisi, “Afyon’a bu kararı alarak gelmiş” demişti.

Peki bu durumda ne olacak?

AKŞENER GERİ DÖNER Mİ?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 5.878 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.139 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.849 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar