İYİ Parti nereye koşuyor

24 Haziran seçimlerinden 48 saat sonraydı. Meral Akşener, Genel İdare Kurulu’nda, “Seçimlerin sorumluluğunu üzerime alıyor, istifa ediyorum” dedi.Şenol Bal gözyaşlarına boğuldu. Koray Aydın...

24 Haziran seçimlerinden 48 saat sonraydı. Meral Akşener, Genel İdare Kurulu’nda, “Seçimlerin sorumluluğunu üzerime alıyor, istifa ediyorum” dedi.

Şenol Bal gözyaşlarına boğuldu. Koray Aydın, Akşener’i kararından vazgeçirmek için çaba gösterdi. Parti yönetiminin çabalarıyla Akşener’in göreve devam etmesi sağlandı.

Akşener, seçim sonuçlarının değerlendirilmesi amacıyla Afyon’da düzenlenen kampta ikinci kez istifa etti. İstifa kararı ikinci kez geri aldırıldı ama genel başkan adaylığına ikna edilebilecek mi? O belli değil.

Büyük umutlarla kurulan İYİ Parti’de kötü şeyler oluyor. Meral Akşener’in olağanüstü kongre kararı alması ve genel başkanlığa aday olmayacağını açıklamasıyla parti sarsıntı geçirmeye başladı.

İYİ Parti’de seçimlere ilişkin büyük beklentiler oluşturuldu. Meral Akşener, “İkinci tura ben kalacağım, cumhurbaşkanı olacağım” diyordu. Partinin oy oranının yüzde 20’lerde olacağı söyleniyor. Parti Meclis’e girdi ama oluşturduğu beklenti bumerang gibi dönüp İYİ Parti’yi vurdu.

İYİ Parti’de MHP’den gelen ülkücülerle, merkez sağ ve merkez soldan gelenler arasında bir doku uyuşmazlığı yaşanıyor. MHP’den gelenler partide kilit noktaları tutmuş durumda. Partide ciddi bir tartışma yaşanıyor. Afyon kampında eski Gençlik Kolları Başkanı Osman Ertürk Özel’in burnunun kırılması, “Şerefsizler defolun gidin bu partiden, MHP orada” diye sataşmaların yaşanması, Akşener’in salonu terk ettiği sıralarda bir parti yöneticisinin, “Piçler” diyerek bağırması vazonun çatladığını gösteriyor. 

AKŞENER’İN TEPKİSİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Anketler üzerinden algı operasyonu yapıyorlar 29 Mart 2024 | 5 Okunma Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.242 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.868 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar