İYİ Parti CHP ile seçim işbirliği kararı alacak mı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İYİ Parti CHP ile seçim işbirliği kararı alacak mı' başlıklı yazısını kaleme aldı.

MERAL Akşener, seçimlerden hemen sonra 26 Ağustos 2023 günü Büyük Taarruz’un yıldönümünde Afyon’da, seçimlere ittifaksız girme kararı aldıklarını açıklamıştı.

Akşener o gün “İttifak sisteminin bu yapısı içinde milli bir siyaset, sürdürülebilir bir başarı, milletin kazanması mümkün değildir” demişti

LİDERLERE ÇAĞRI YAPMIŞTI

Meral Akşener, Afyon Kocatepe’nin tarihi havası içinde siyasette büyük taaruzu başlatıyor gibi bir edayla konuşmuş, Erdoğan ve Bahçeli başta olmak üzere diğer liderlere de seçimlere ittifaksız girmeleri yönünde çağrı yapmıştı. Gürül gürül akan konuşmasıyla, “Tüm siyasi partilere açık ve net bir çağrıda bulunmak istiyorum; Gelin tüm siyasi partiler hep birlikte ayrı ayrı seçimlere girelim. Her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim, biz varız! Biz varız, sizleri de bekleriz” demişti.

ELÇİBEY’İ REFERANS GÖSTERDİ

5 Ekim’de Eskişehir’de yaptığı konuşmada ise ittifaksız seçime girme kararlarını Elçibey’in bir sözüne atıf yaparak açıklamış ve “Seçimi kazanmak için ittifak sisteminin başarılı olmadığını gördük. An itibarıyla rahmetli Elçibey’in dediği gibi, ‘Özü başımıza, yalnız başımıza peşine gideceğiz ve göreceğiz. Boyun kaçmış, kilon kaçmış. Hep beraber göreceğiz. Bu arada benim boyum kaçmış, kilom kaçmış, hep beraber göreceğiz” demişti.

İYİ PARTİ’Yİ KARIŞTIRDILAR MI?

Öyle ki Meral Akşener, partisinin son dönemde yaşadığı cinsel taciz ve parasal iddiaların, ittifaksız seçime girme kararı aldıklarından sonra başlamasına dikkat çekme gereği duymuştu.

İYİ Parti’nin en yüksek karar organı olan Genel İdare Kurulu da seçimlere tek başına girme kararı almıştı. Bahadır Erdem ve Faruk Köylüoğlu sırf bu nedenle partiden istifa etmişlerdi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN TEKLİFİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meral Akşener’i ziyaret ederek seçimlerde işbirliği yapma teklifini iletti. Akşener, hayır biz ittifak yapmayacağız. Bu kararımızı ben tüm kamuoyuna ilan ettim. Hatta bu konuda diğer liderlere de çağrı yaptım, demedi. Genel İdare Kurulu’nun ittifaksız seçim kararı olduğunu belirtti, GİK’i toplayacağını, orada bu karar değişirse CHP’nin teklifini değerlendirebileceklerini söyledi. GİK kararında ısrar ederse yapacak bir şey olmadığını ifade etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.624 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 500 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar