İstifa yok, yeni sistem netleşiyor

SEÇİMLER bitti, kaybedenler açısından hesap zamanı geldi.Gözler Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerindeydi.Seçimlerde İYİ Parti yüzde 10 oy alırken Akşener’in yüzde...

SEÇİMLER bitti, kaybedenler açısından hesap zamanı geldi.

Gözler Meral Akşener ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun üzerindeydi.

Seçimlerde İYİ Parti yüzde 10 oy alırken Akşener’in yüzde 7’de kalması istifa beklentisine yol açtı. Meral Akşener, İYİ Parti Genel İdare Kurulu’nun desteğinin arkasında olduğunu belirterek devam edeceğini söyledi.

Muharrem İnce’nin, 41 yıl sonra ilk kez yüzde 30’u aştığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin yüzde 22’lerde kalması gözlerin Kılıçdaroğlu’na çevrilmesine yol açmıştı. Muharrem İnce’nin, ”Yürü önümüzden derlerse hazırım” diye CHP Genel Başkanlığı’na göz kırpması da eklenince, Kılıçdaroğlu’nun kararı önemli hale gelmişti.

Kılıçdaroğlu beklentilerin aksine olağanüstü kongre isteyenleri koltuk sevdalısı olmakla suçladı. Seçimlerin tek kaybedeninin AK Parti olduğunu savundu. Muharrem İnce yüzde 31 alırken CHP’nin yüzde 22’de kalmasını bir başarısızlık olarak yorumlamadı. Böylece olağanüstü kurultay ya da istifa beklentilerini boşa çıkardı.

Ha bir de Erdoğan’ı tebrik konusu vardı. Kılıçdaroğlu, bu soruya cevap verirken barut gibiydi. “Demokrasiye inanmayan bir insan tebrik edilemez” dedi. Oysa Muharrem İnce, yarışa giren insanların kaybettiği zaman rakibini tebrik etmesini de bilmesi gerektiğini söylemiş, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak tebrik etmişti. Kılıçdaroğlu’nun öfkesinde Muharrem İnce’nin bu tavrına bir tepki vardı. Ama Muharrem İnce kötü yapmadı ki, siyaset aynı zamanda centilmenlik demektir.

İSTİFA YOK

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 373 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.154 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.815 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.159 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.859 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar