İşte elektrik tartışmasını sonlandıracak tutanak

Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (26.04.2022)''İşte elektrik tartışmasını sonlandıracak tutanak’’ başlıklı yazısı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun her eyleminde olduğu gibi yine yanlışlar doğrulara karıştı. Algı operasyonu ön plana çıktı.

O nedenle tek tek anlatmak gerekti.

1- Kılıçdaroğlu’nun evinde elektrikler kesik. Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemeyeceğini açıkladıktan 90 gün sonra evinin elektriği kesildi. Yani “evde elektrik var ama Kılıçdaroğlu yokmuş gibi yapmıyor”.

2- Kılıçdaroğlu, elektriği kesik olan vatandaşların sıkıntısına dikkat çekmek için 23 Nisan günü Ankara Keçiören’de Güllü Demir isimli vatandaşımızın evini ziyaret etti. Ona bir itiraz yok. Muhalefetin görevi vatandaşın sıkıntısını dile getirmektir. Çıkışta da çok duygusal bir açıklama yaptı. O da anlaşılabilirdi.

3- Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in, “Sn. Kılıçdaroğlu o gece elektrikler gerçekten kesik miydi? Kendinizi yine isteyerek ve bilerek karanlığa mı gömdünüz? Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. Ve o gün, o evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız?” tweet’i üzerine ortalık karıştı.

BAŞKENT ELEKTRİK

Ankara’nın elektriğini sağlayan Başkent Elektrik bu tartışmaların içine girmedi. Ama sonunda bir açıklama yaptı. “24.04.2022 tarihinde yapılan saha tespitine ve kayıtlarımızda yapılan incelemeye göre 23.04.2022 tarihinde, ilgili tesisatın borcundan veya herhangi bir nedenden dolayı elektrik enerjisinin şirketimizce kesilmiş olmadığı” denildi.

Yani Fatih Dönmez haklıymış. Elektrik varmış ama Kılıçdaroğluyalan mı söyleyecek? O anda oturduğu evde elektrikler açık değilmiş.

Başkent Elektriğin açıklaması devam ediyor.

“Söz konusu tesisatın 31 Mart 2022 tarihinde elektrik enerjisinin borçtan dolayı kesildiği, borcun ödenmesini takiben 5 Nisan 2022 tarihinde elektrik enerjisinin bağlandığı tespit edilmiştir. 5 Nisan tarihinden bu yana söz konusu tesisatta şirketimizce herhangi bir nedenle enerji kesme işlemi yapılmamıştır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.626 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.652 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar