İstanbul’da AK Parti ve CHP’nin adayı kim?

İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylıkları konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. AK Parti’nin bu hafta sonu yapılan temayül yoklamasında İstanbul’da Binali Yıldırım...

İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylıkları konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor.

AK Parti’nin bu hafta sonu yapılan temayül yoklamasında İstanbul’da Binali Yıldırım açık ara önde çıktı. Numan Kurtulmuş’un da hatırı sayılır bir oy aldığını söylemek mümkün. İstanbul için Binali Yıldırım ismi kesinleşti diyebiliriz. Aynı durum Ankara’da Mehmet Özhaseki için geçerli. Özhaseki’nin çalışmalara başlamasının istendiği söyleniyor. Ancak Ankara’daki temayül yoklamasında Emrullah İşler ile Fatih Şahin’e de oy çıktı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yı yabana atmayın. Tuna, kısa sürede Ankara halkının takdirini topladı. Temayülde de önemli bir destek sağladığı söyleniyor.

AK Parti’de İzmir’de birkaç isim üzerinde duruluyor. Mahmut Özgener’in siyaseti düşünmediğini bildirmesi üzerine gözler yeni isimlere çevrilmişti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşuluyordu. Ama Soylu’nun İçişleri Bakanlığı’nda devamı neredeyse kesinleşti. Mahmut Özgener ise AK Parti’nin ilgi alanından çıkmış değil. Özgener’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gidecek telefona hayır demeyeceği söyleniyor.

ANKARA’NIN İLÇELERİ İÇİN ANKET

Bu arada Ankara’nın ilçeleri için bir anket çalışması yürütüldüğü söyleniyor. Altındağ’ın başarılı belediye başkanı Veysel Tiryaki’nin ismi bu kez Yenimahalle için gündemde. CHP Yenimahalle’de mevcut belediye Başkanı Fethi Yaşar’la devam dedi. Altındağ için Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, Etimesgut için ise Kahraman Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk’ün sorulduğu söyleniyor. MHP Etimesgut’ta mevcut belediye başkanı Enver Demirel ile devam demişti. AK Partili Mesut Akgül’ün belediye başkanı olduğu Mamak’ta Abdullah Özer’in, yine AK Partili Selçuk Çetin’in yönettiği Pursaklar’da ise Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz’ın isimlerinin halka sorulacağı söyleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 434 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.158 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.819 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.162 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.862 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar