İstanbul mitingleri seçimin sonucunu gösterir mi

AK Parti’nin İstanbul mitingini izlemeden bir gün önce muhalefetin İstanbul Maltepe’deki mitingini izledim. İki miting hakkında bir kıyaslama yapmadan önce CHP mitingine ilişkin gözlemlerimi aktarmak istiyorum.

CHP’nin Maltepe mitingi, İzmir mitinginde olduğu gibi hem sayı olarak hem coşku açısından Muharrem İnce’nin 24 Haziran 2018 mitinglerinin çok gerisinde kaldı.

Muharrem İnce’nin coşkulu mitingleri, AK Parti oylarının konsolide ettiği için midir, yoksa Millet İttifakı’nın seçmenleri arasındaki uyumsuzluktan mı kaynaklandı, orasını bilemiyorum ama CHP mitingi gümbür gümbür geliyoruz havası veren bir miting değildi.

EN AZ KILIÇDAROĞLU KONUŞTU

İzmir mitinginde Davutoğlu 27 dakika ile rekor kırmış, Kılıçdaroğlu 18 dakika ile en az konuşan isim olmuştu. Maltepe mitinginde de Kılıçdaroğlu 116 dakika içinde ancak 13 dakika konuşabildi. En uzun konuşmayı Ekrem İmamoğlu yaptı. 28 dakika konuşan İmamoğlu, “İstanbul’un patronu benim” havasındaydı. Maltepe mitinginde İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu yoğun ilgi gördü. Başörtülü eşleriyle sahneye çıkan Babacan ve Davutoğlu ile Temel Karamollaoğlu isteksizce alkışlandı. Milletvekili listelerine yansıyan doku uyuşmazlığı, mitinglerde de kendini gösterdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.590 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar