İsrailli rehinelerin ailelerinin Erdoğan’a ikinci mektupları

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İsrailli rehinelerin ailelerinin Erdoğan’a ikinci mektupları' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İsrailli rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazıp destek istemişti.

CNN Türk’te Fulya Öztürk’ün özel haberiydi. 3 Kasım tarihli mektupta rehinelerin aileleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri ve Ortadoğu’da geniş bir etkisi olan biri olarak büyük destekte bulunabileceğiniz eşsiz bir konuma sahipsiniz” diye sesleniyorlardı.

Dikkat edin İsrailli rehinelerin aileleri Netanyahu’dan değil, Erdoğan’dan destek istiyorlardı. Hatta Netanyahu’ya karşı protesto eylemi yaparken, Tel Aviv’den Kudüs’e yürürken Erdoğan’a,”Tüm gücünüzle rehinelerin hayatta olup olmadığını öğrenmeniz, tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak için aracı olmanız ve derhal salıverilmelerini sağlamak için sizden insani bir istekte bulunuyoruz“ diye talepte bulunuyorlardı.

İKİNCİ MEKTUP

Ancak şimdi açıklayacağım ikinci bir mektup daha var. Hamas, 7 Ekim tarihinde İsrail’in sınırlarından içeri girip rehineleri almıştı. Rehinelerin aileleri bu olaydan 12 gün sonra yani 19 Ekim’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir mektup yazıyorlar. Erdoğan’ın bölgenin güçlü bir lideri olduğunu, Hamas üzerinde etkili olacağını vurguluyorlar.

İlk mektupta rehinelerin hayatta olup olmadıklarını öğrenme ihtiyacı daha ağır basıyor. Erdoğan’dan rehinelerle telefonla görüşmelerinin sağlanmasını talep ediyorlar. Hamas’ın üzerindeki etkinliğini kullanarak rehinelerin kurtarılması için devreye girmesini talep ediyorlar.

NETANYAHU’DAN DEĞİL ERDOĞAN’DAN

Oradaki vurgu yine çok önemli. Çareyi kendi başbakanları olan Netanyahu’dan değil, Erdoğan’dan bekliyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu tarihi rolü Rusya-Ukrayna savaşında oynadı. Hem esir değişiminde hem tahıl koridorunun açılmasında büyük bir misyon üstlendi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 3.781 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.654 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.182 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.195 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar