İsrail’in tampon bölge planı netleşiyor

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İsrail’in tampon bölge planı netleşiyor' başlıklı yazısını kaleme aldı.

İsrail Savunma Bakanı bu kez savaşın farklı olacağını söyledi.

Ne farklı olacak? ‘Daha çok çocuk, daha çok kadın, daha çok sivil öldüreceğiz’ dese, bunda şaşırtıcı bir şey yok.

‘Hastane, okul, ekmek fırını demeden vurulmayacak yerleri vuracağız’ dese zaten İsrail onu her zaman yapıyor. Bu kez katliamının boyutlarını büyüttü.

Tabii ABD Başkanı Biden gider İngiltere Başbakanı Sunak 24 saat sonra İsrail’de olursa... Biden, İsrail’e destek için geldiğini söylerse, Dışişleri Bakanı Blinken, “Yahudi olduğum için buradayım” derse, hastaneyi vurup 500 kişiyi öldüren sanki İsrail değilmiş gibi İngiltere Başbakanı Sunak, İsrail’i ziyaretinde “Tarifsiz, korkunç bir terör eylemine maruz kaldınız ve bilmenizi isterim ki Birleşik Krallık ve ben sizin yanınızdayım” derse İsrail her türlü zulmü yapar.

İsrail katliam yapıyor, medeni Batı destekliyor.

O nedenle diyorum ki, Biden’ın İsrail’i ziyareti, katilin suç mahalline dönmesi gibi bir şey.

Çünkü sorun sadece İsrail sorunu değil, asıl sorun bu katliamı destek olan ABD.

SALAM DİLİMİ

Şimdi ikinci aşamaya geçiyorlar. Önce sınırlı bir kara harekâtından söz ediliyor. Hava operasyonlarıyla Gazze dümdüz edildikten, masum siviller katledildikten sonra, bu kez tanklarıyla, toplarıyla kara harekâtını başlatacaklar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 179 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.005 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.101 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.672 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.243 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar