İsrail’de kasap çok devlet adamı yok

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İsrail’de kasap çok devlet adamı yok' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Netanyahu adını tarihe Gazze kasabı olarak yazdırmıştır” dediği sırada gayriihtiyari olarak dudaklarımdan, “İsrail’de kasap çok” sözleri döküldü.

Netanyahu, Gazze kasabı. Sabra ve Şatilla katliamlarından sorumlu olan Ariel Şaron, Beyrut kasabıydı. Terör devleti olan İsrail’de kasap çok. Ama devlet adamı yok. Barış anlaşmasını imzaladığı için İzak Rabin’i ortadan kaldırdılar. Filistinlileri katlettiler. Ellerinde masum çocukların, kadınların kanı var.

Ama Netanyahu tek değil. Ona sınırsız destek veren, koşa koşa Tel Aviv’e giderek İsrail’in karşısında diz çöken Batılı liderlerin de bu katliamda payı yok mu?

BATILI LİDERLERİN ALNINA YAPIŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu kara leke ona koşulsuz destek veren herkesin alnına yapışmıştır” derken haksız mıydı? Bu kara leke Biden’ın, İngiltere Başbakanı Sunak’ın, Almanya Başbakanı Scholz’un da alnına yapışmadı mı?

Hepsinin alnına Filistinli çocukların kanı yapıştı. Bu utanç onlara yeter. Peki Netanyahu bu katliamı yaptı ama kendileri güvende oldu mu?

NETANYAHU’YA DEĞİL ERDOĞAN’A GÜVENİYORLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Netanyahu, Gazze’deki cinayetlerle antisemitizmi körükleyerek İsrail halkıyla birlikte tüm Yahudilerin güvenliğini tehlikeye atıyor” uyarısı boşuna mı? İsrail şu anda tüm dünyada nefret edilen bir ülke oldu. Gazze’yi ortadan kaldırmak istediler ama dünyanın tüm vicdanlı insanları Gazze oldu.

İsrailli rehinelerin aileleri dahi Netanyahu’ya değil, Erdoğan’a güvendiklerini ortaya koydular. Erdoğan’a mektup yazarak rehinelerin kurtarılması için çaba göstermesini istediler.

KALICI ATEŞKES SAĞLANABİLECEK Mİ

Türkiye’nin, Mısır’ın, ABD’nin ve ağırlıklı olarak Katar’ın çabalarıyla geçici ateşkes sağlandı. İsrail’in bir günde 300 kişiyi katlettiği dikkate alınırsa, en azından 1800 Filistinli hayatta kaldı. Hem İsrail tarafı hem Gazze kısa süreliğine de olsa nefes aldı. Ama asıl soru şu, kalıcı ateşkes sağlanacak mı?

Umut verici bir hava yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan da ona işaret etti. ”Netanyahu yönetiminden gelen açıklamalar, insani aranın kalıcı ateşkese tahvil edilmesi yönündeki umutlarımızı azaltmaktadır” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.624 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 500 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar