İmamoğlu’nun lansmanı Özgür Karabat’ın ihaleleri

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İmamoğlu’nun lansmanı Özgür Karabat’ın ihaleleri' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkan adaylığını ilan ettiği Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıya ilişkin gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

Ekrem İmamoğlu’ndan önce Özgür Özel’in konuşması protokol kurallarına aykırıydı. CHP dün kurulmuş bir parti değil. Cumhuriyet’in kurucu partisi. Önce genel başkan konuşup sonra belediye başkanını davet etmesi yanlıştı.

EMANETÇİ GÖRÜNTÜSÜ

Esas lider İmamoğlu, Özgür Özel onun emanetçisi izlenimini pekiştirdi.

Belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda yaşanan tartışmadan sonra ikilinin birlik ve beraberlik görüntüsü vermeleri ise iyi düşünülmüştü.

PİAR ÇALIŞMASI

Ekrem İmamoğlu’nun hitabeti iyiydi. Geçen seçime damgasını vuran ceketini çıkarıp, gömleğinin kollarını katlaması tam bir piar çalışmasıydı. 

SEÇİM KAMPANYASI

İmamoğlu konuşmasına Atatürk’ün sözleri ile başladı. Bu da kampanyayı Atatürk ve laiklik üzerine kuracağı şeklinde yorumlandı. Suudi Arabistan’daki süper kupa maçına Atatürk tişörtleriyle çıkılmak istenmesi nedeniyle yaşanan maç iptali, Anıtkabir’de bir meczubun yaptığı hilafet çağrısı ve Kelime-i Tevhit bayrağına suç duyurusu acaba bu kampanyanın bir parçası mı?

KILIÇDAROĞLU KATILMADI

Kılıçdaroğlu davet edildiği halde toplantıya katılmamış. Ama Ekrem İmamoğlu 2 saatlik konuşmasında kendisini ilk olarak aday gösteren Kılıçdaroğlu’ndan söz etmedi. Vefasızlık yaptı.

SLOGANI ÇALINTI MI?

İmamoğlu seçim sloganı olarak, “Tam yol ileri”yi seçti. Tam da o andan itibaren kulislerde  AK Parti’nin “Hep yeni hep ileri” sloganından çalıntı mı tartışması başladı.

İmamoğlu 5 yıllık icraatlarını anlattı. Ama 9 bakanlığa bedel imkânları olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin değil büyük bir ilçe belediyesinin yapacağı icraatlardı.

TATİLLE ANILIYOR

-İmamoğlu icraatlarıyla değil, meşhur tatilleri, polemikleri, siyasi ihtirasları ve İstanbul kara teslimken İngiliz büyükelçi ile balık ziyafeti ile anılan bir başkan oldu.

İmamoğlu’nun aynı zamanda bir özeleştiri yapması beklenirdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.624 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 500 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.200 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar