İmamoğlu’nun çifte stratejisi ve Akşener’in hamleleri

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (26.07.2022)''İmamoğlu’nun çifte stratejisi ve Akşener’in hamleleri'' başlıklı yazısı.

Muhalefet cephesinde ilginç gelişmeler yaşanıyor. Yeni ittifaklar kuruluyor, eski ittifaklar yıkılıyor.

2023 seçimlerine giderken siyasetin bütün hedefi cumhurbaşkanlığı seçimi. Cumhur İttifakı’nın adayı başından beri belli olduğu için, orada cumhurbaşkanlığı çekişmesi yaşanmıyor. Cumhur İttifakı’nın sorunu ekonomiyle ilgili.

6’lı masada ise cumhurbaşkanı adaylığı ve ittifaklar konusunda adı konulmamış bir gerilim yaşanıyor. Kılıçdaroğlu tam gaz cumhurbaşkanı adaylığına yürürken, Meral Akşener üst üste hamleler yapıyor.

DÜĞÜMÜ AKŞENER ÇÖZECEK

6’lı masada cumhurbaşkanlığı düğümünü Meral Akşener çözecek. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda ne denli kararlı olduğunu artık Mısır’daki sağır sultan bile duydu. Kılıçdaroğlu, 6’lı masayı dağıtmamak için adaylığını açıklamıyor ama kendisini ziyaret edenlere, cumhurbaşkanı adayı olduğunu deklare etmeye başladı. Kılıçdaroğlu’nun, kendisiyle görüşenlere, “Adayım, kazanacağım. Gidin çalışın” dediği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun gözü Akşener’in üzerinde. Meral Akşener’in desteğini aldığı gün adaylığını ilan etmeyi planlıyor. Ama Akşener’den beklediği yeşil ışığı göremedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 3.900 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.125 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.844 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 832 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar