İmamoğlu-Özgür Özel-Kılıçdaroğlu arasında güç dengesi

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İmamoğlu-Özgür Özel-Kılıçdaroğlu arasında güç dengesi' başlıklı yazısını kaleme aldı.

"Eğer Ekrem İmamoğlu İstanbul seçimlerini yeniden kazanırsa Özgür Özel ‘Gölge Genel Başkan’ olur. İmamoğlu liderliğini ilan eder. CHP, İstanbul’dan yönetilir” dedi.

“Peki eğer İmamoğlu kaybederse ne olur?” diye sordum; “İmamoğlu İstanbul seçimlerini kaybederse CHP Genel Başkanı olmak ister. Partiyi olağanüstü kurultaya götürür” diye karşılık verdi.

“O zaman Özgür Özel’in durumu ne olur?” diye sorma gereği duydum; “Bu durumda Özgür Özel, CHP’nin en kısa ömürlü geçiş dönemi genel başkanı olur” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NU ZİYARET

Siyasette kimseyi hafife almam. Hele hele Özgür Özel’i hiç almam. Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun en yakın kurmayı olduktan sonra onu devirmeyi başardıysa, Ekrem İmamoğlu’na karşı da bir önlem alıyor demektir.

İMAMOĞLU YÖNETİYOR

CHP kurultayından sonra Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu ilişkisi, “Eş başkanlar” olarak tarif edilmişti. Ama süreç içinde Ekrem İmamoğlu ipleri ele geçirmiş gözüküyor. Özgür Özel giderek ‘Gölge Genel Başkan’a dönüşüyor.

“Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da 81 il başkanını topladı. Özgür Özel’in sonradan haberi oldu. O toplantıya katılmak durumunda kaldı. Muharrem İnce ile ittifak görüşmelerini Ekrem İmamoğlu yürütüyor. “İYİ Parti’yi kaybettik. Ama ben Muharrem İnce ile ittifak kurmayı başardım” demek istiyor. Özgür Özel iki başlı görüntüden rahatsız. Ama bunu dışarıya yansıtmamaya çalışıyor. O nedenle Kılıçdaroğlu ile ipleri koparmamaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’nun karşısında bir denge oluşturmak istiyor.”

KILIÇDAROĞLU UYARMIŞTI

Özgür Özel, Genel Başkan seçildikten sonra Kılıçdaroğlu’nu evinde ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, “Bir an önce Ekrem’i sırtından at. Emanetçi olursun, genel başkan olamazsın. Ne istiyorsan yaparım, sana destek veririm” demişti.

Özgür Özel bu teklifin ardından geçen hafta da Kılıçdaroğlu’nu ‘paralel genel merkez’  olarak adlandırılan çalışma ofisinde ziyaret etti.

KILIÇDAROĞLU İLE GÜÇBİRLİĞİ YAPAR MI

Bu durumda “Peki İmamoğlu İstanbul’u kaybeder, CHP Genel Başkanı olmak için olağanüstü kurultayı toplarsa Özgür Özel’in tavrı ne olur?” diye sordum.

“İstanbul’u kaybeden Ekrem İmamoğlu’nun gücü elinden gider. Bu durumda olağünüstü kurultayda Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu’na karşı güçbirliği yapabilirler” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.582 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.188 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar