İmamoğlu konusunda hava döndü

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.12.2022)''İmamoğlu konusunda hava döndü'' başlıklı yazısı.

CHP grubu yeni bitmişti. Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul ilişkisi içinde olduklarını açıklamıştı ama salonda pek öyle bir hava yoktu. Ekrem İmamoğlu, kürsüye çıkarılıp konuşma yapmasını, birlik ve beraberlik görüntüsü verilmesini beklerken, konuşma metni cebinde kalmış birisi olarak Meclis’ten buruk bir şekilde ayrılıyordu.

Daha önce Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ı kürsüye çıkarıp konuşturan Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu söz konusu olunca, bu jesti yapmayı çok görmüştü. İmamoğlu’nun yüzüne baka baka, “Herkes Bay Kemal’i beklesin” demişti.

KULAĞIMA FISILDANAN

CHP grubuna ilişkin notlarımı cebime koymuş, Meclis kulislerinde dolaşıyordum. Kulağıma, “Yarın Meral Akşener tarihi açıklamalar yapacak” diye fısıldandı. İşi daha ileri götürüp, “Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nu konuşturmadı ama Akşener, misilleme yapıp İmamoğlu’nu, İYİ Parti grubunda kürsüye çıkaracak” diyenler oldu. Onlara, “Yok. O kadar da olmaz. O zaman İmamoğlu’nun CHP’den kopuş süreci başlar” diye itiraz etmiştim. Doğru yapmışım.

Ama yine de hem bir gün önce dolaşıma sokulan “Tarihi açıklamalar yapacak” kulisi hem de Kılıçdaroğlu’nun, “Bir parti, diğerinin içişlerine karışmamalı” diye Akşener’e gönderdiği ültimatom nedeniyle Meral Akşener’in grup konuşmasını dikkatle dinledim. Meral Akşener’in Kılıçdaroğlu’na vereceği yanıtı merak ediyordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar