İmamoğlu kime mesaj verdi?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi’nin bugünkü (02.03.2022)’’ İmamoğlu kime mesaj verdi?‘’ başlıklı yazısı.

Ne cevap vermesini beklersiniz.

Eğer Millet İttifakı ortakları beni ortak aday olarak göstermezlerse aday olmam, diyebilirdi.

Muhalefetin ortak adayı kim olursa onu sonuna kadar desteklerim, demesi beklenirdi.

Ben CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı’yım. Benim Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı gündemde. Eğer CHP Genel Başkanı ortak aday olursa ben aday olmam var gücümle desteklerim, demesi şaşırtıcı olmazdı.

KİMİ İMA ETTİ?

Ama o ne dedi? Yine aday değilim demedi.

Tam aksine, “Bireysel ihtiras ve hedefler geliştirmenin bu döneme çok büyük bir zarar vereceğini hatta ihanet olacağını biliyorum. Doğru kararın günü geldiğinde verilmesinden yanayım” diye konuştu.

6 LİDER NEDEN HEYECAN UYANDIRAMADI

6 muhalefet lideri 28 Şubat’ın yıldönümünde güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’e dönüşle ilgili deklarasyonu kamuoyuna açıkladılar.

41 sayfadan oluşan deklarasyon için 6 partinin genel başkan yardımcıları 6 ay süren bir çalışma yaptılar.

2023 seçimlerine giderken 6 partinin en önemli vaadi Parlamenter Sistem’e dönüş oldu.

Ama bu kadar iddialı bir vaatte bulunurken, Parlamenter Sistem’e nasıl dönüleceği, cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağı konusunda en ufak bir bilgi vermediler.

CUMHURBAŞKANI NASIL SEÇİLECEK?

Parlamenter Sistem’de en büyük krizler cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşandı. En son 367 krizini hatırlamak yeter.

2014 seçimlerinde de Parlamenter Sistem vardı. Ama cumhurbaşkanını halk seçti. Öyle mi yapacaklar? Eğer cumhurbaşkanını halk seçecekse birinci turda 50 artı bir arayacaklar mı, ikinci tura en fazla oy alan iki aday mı kalacak?

Yok biz eski Parlamenter Sistem’de olduğu gibi Meclis’te seçeceğiz diyorlarsa o zaman birinci turda kaç oy aranacak? İkinci, üçüncü ve dördüncü turlar nasıl olacak?

Peki İmamoğlu kime mesaj verdi? Kendi kendine mesaj vermediğine göre?

İmamoğlu’nun bu sözleri kulislerde, Kılıçdaroğlu’na, “Bireysel hırsların uğruna cumhurbaşkanlığı seçimini tehlikeye atma”mesajı olarak değerlendirildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 6.454 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.142 Okunma Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı 17 Nisan 2024 | 1.850 Okunma İsrail ne yapacak... Savaş riski ortadan kalktı mı 16 Nisan 2024 | 833 Okunma Erdoğan AK Parti’de beklenen değişimi gerçekleştirecek mi 15 Nisan 2024 | 3.484 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar