İmamoğlu, güçlü bir rüzgâr estirebildi mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (06.05.2022)''İmamoğlu, güçlü bir rüzgâr estirebildi mi'' başlıklı yazısı.

Ekrem İmamoğlu’nun en çok duymak istediği söz, “Aday ol” cümlesiydi.

Ama Ankara’ya en çok duyurmak istediği cümle, “İmamoğlu aday olsun” cümlesi olduğundan kuşkum yoktur. Çünkü Ekrem İmamoğlu, vücudunun tüm zerreleriyle cumhurbaşkanı adayı olmak istiyor.

Karadeniz turuna da bunun için çıktı.

Ama bence yanlış yerden başladı. İstanbul’un ilçelerini gezse daha fazla ilgili görürdü. Fakat o İstanbul’u değil, Türkiye’yi yönetmeye talip olduğu için memleketi olan Karadeniz’i seçti. Karadeniz’in peşinden sel olup akmasını bekledi. Böylece Karadeniz’den 6’lı masaya “Millet beni istiyor” mesajını vermeyi hedefledi.

İmamoğlu’nun hamlesi, cumhurbaşkanlığı adaylığında kimse beni denklem dışına itemez çıkarmasıydı. Millet beni istiyor mesajıydı. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili sorulara, “Bu sadece siyasetin işi değil, 6’lı masanın işi değil, milletin işi” yanıtını vermesi bunu göstermiyor mu? İmamoğlu’nun, tabandan tavana mesaj vermesi doğru bir taktikti. Karadeniz’in dalgaları gibi güçlü olması gerekiyordu. Ama o mesaj güçlü bir şekilde verilemedi.

DEMİREL TAKTİĞİ

Ben yasaklı olduğu dönemde Demirel’i izledim. Demirel, üstü açık bir arabada elinde fötr şapkasıyla, Antalya’nın, İstanbul’un, Samsun’un, Bursa’nın caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında yüz binleri toplamıştı. Özal ve Evren, meydanların sesine daha fazla direnememiş ve yasakları referanduma götürmüştü.

ERDOĞAN’IN KARADENİZ TURU

17-25 Aralık sürecinde de Erdoğan’la birlikte Karadeniz’deydik. Yağmura rağmen Karadenizliler yollara dökülmüştü. Meydanlar Erdoğan diyordu. Karadeniz turunda sağladığı moralle, Erdoğan’la Trabzon Havalimanı’ndan Pakistan’a uçmuştuk. Dün gibi hatırlıyorum. Uçakta Erdoğan’a sahadaki izlenimlerini sormuştum. “Biz kazanacağız” demişti. Öyle oldu.

RÜZGÂR ESTİREMEDİ

Demirel’in meydan çıkarması ve Erdoğan’ın Karadeniz turuyla İmamoğlu’nun Karadeniz gezisi kıyas dahi kabul etmez. Demirel ve Erdoğan, siyasi tsunami dalgaları oluşturmuşlardı. İmamoğlu ise küçük bir rüzgâr dahi estiremedi. Hatta yer yer hayal kırıklığına neden oldu. Bundan sonraki hamlesini iyi planlaması lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.454 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.422 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.351 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.368 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar