İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçer mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (10.05.2022)''İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçer mi'' başlıklı yazısı.

'Amiral Battı’ oyunu gitti.

Siyasette de ‘Ekrem battı’ oyunu oynanıyor.

İlginç olanı Ekrem Battı oyununun mimarı da yine Ekrem İmamoğlu.

Türk siyasetinde birçok örneği olan kendi kendini bitirmek denir buna.

Ekrem Battı oyununun en keyifli izleyicisi kim derseniz, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ilk sıraya yazın.

Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adaylığında önündeki en büyük engelin kalkmasının keyfini yaşıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu uzun bir süredir Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına sıcak bakmadığını hissettiriyor. İmamoğlu’nu Beylikdüzü Belediye Başkanlığı’ndan alıp İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdiği için ne yapıp ne yapamayacağını iyi biliyor. Belediye başkanlarımız ikinci dönem halka hizmet etmeye devam etmeli çıkışıyla, popstar seçmeyeceğiz vurgusuyla İmamoğlu’nun adaylığını istemediğini ortaya koymuştu. İmamoğlu için, “Bizim Tarkan” dediği biliniyordu. Kılıçdaroğlu’nun birkaç gündür hayatının en rahat uykusunu uyuduğundan kuşkum yoktur. CHP Genel Merkezi yöneticilerine, “Ben size söylemiştim” dediğini duyar gibiyim.

CHP MİLLETVEKİLLERİNİN TUTUMU

Bu arada Ekrem İmamoğlu’nun, “Vız gelir, tırıs gider” çıkışı ile sadece CHP’ye yakın medyanın travma yaşadığını düşünüyordum. Yanılmışım. CHP milletvekilleri arasında da büyük bir rahatsızlığa neden olmuş. İstanbul kara teslim olmuşken İmamoğlu’nun İngiliz Büyükelçi ile balık keyfini bile savunmayı göze alan CHP’liler, bu kez İmamoğlu’na sırtlarını döndüler. CHP milletvekillerinden destek tweet’i atan çıkmadı. Oysa CHP milletvekillerinin arasında İmamoğlu’nu destekleyen bir grup var. Onlar da seslerini çıkarmamayı tercih ettiler. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu başta olmak üzere CHP teşkilatlarından İmamoğlu’na destek gelmedi. Sadece İmamoğlu’nun ekibi tarafından aranan birkaç belediye meclis üyesi destek tweet’i atmayı göze alabildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.286 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar