İmamoğlu, çıkış yapmaya mı hazırlanıyor?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (04.03.2022)'' İmamoğlu, çıkış yapmaya mı hazırlanıyor?'' başlıklı yazısı.

Millet İttifakı’nın önünde en önemli sorun olarak cumhurbaşkanı adaylığı duruyor. Kılıçdaroğlu son dönemde yaptığı hamlelerle ismini ön plana çıkarmayı başardı. Ama Millet İttifakı’nın ortak adayı olma vizesini bir türlü alamıyor.

Çünkü altı liderin üçü Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak bakmıyor. Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu bu konuda renklerini belli ettiler. Ali Babacan’ın ise ne yönde hareket edeceği net değil. Eğer Abdullah Gül’ün telkinlerini dinlerse İmamoğlu’nu tercih eder. Çünkü Abdullah Gül ve Meral Akşener, İmamoğlu’nu siyasi projeleri olarak görüyorlar.

Geriye bir tek Gültekin Uysal kalıyor.

Muhalefet liderlerinin ikna olmaması ve Ekrem İmamoğlu faktörü nedeniyle Kılıçdaroğlu tedirgin. Hop oturup hop kalktığı söyleniyor.

İMAMOĞLU’NUN TEK GÜNDEMİ

Bir süredir geri adım gözükse de Ekrem İmamoğlu süreci dikkatli bir şekilde takip ediyor. Zaten İmamoğlu’nun tek bir gündemi var o da cumhurbaşkanlığı seçimi. Katıldığı bir YouTube yayınında bağımsız aday olacak mısınız sorusu üzerine önce, “Bu işin bir hata kaldırmayacağı bir dönemdeyiz” diye uyarıda bulunuyor.

Ardından “Bireysel ihtiras, bireysel hedef, bireysel tutum geliştirmenin bu döneme çok büyük zarar vereceğini hatta ihanet olacağını düşünüyorum. Doğru kararın günü geldiğinde verilmesinden yanayım” diye konuşuyor.

MESAJIN ADRESİ

Aday değilim dememişti. Benim adayım Genel Başkanım Kılıçdaroğlu lafını ağzına almamıştı. Hatta ve hatta kimin cumhurbaşkanı adayı olacağını partim belirler ya da Millet İttifakı liderleri tespit eder dememişti.

Ayrıca kim bireysel hırsları, bireysel hedefleri uğruna hareket ederse ihanet etmiş olur mesajını vermişti. Siyasi kulislerde bu mesajların adresi Kılıçdaroğlu olarak yorumlandı. Ama İmamoğlu bir cümle içinde sadece mesaj vermedi, bir de ileriye dönük bir uyarıda bulundu.

PÜF NOKTASI

O yayında İmamoğlu’nun çok önemli bir vurgusu daha vardı. Kaynaklarım onun önümüzdeki günlerde yapacağı çıkışın şifresi olduğunu söylüyor. İmamoğlu, “Onun da yöntemi ne?” diye sorduktan sonra yanıtı yine kendisi verdi, “Tabii ki dönüp halka bakmak. Ne bekleniyor, ne isteniyor, bunu görmek gerekiyor” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.009 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.158 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar