İmamoğlu, ‘Bu kadını ihraç et’ demiş

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İmamoğlu, ‘Bu kadını ihraç et’ demiş' başlıklı yazısını kaleme aldı.

CHP’deki “Burcu krizi” CHP Afyon Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, DEM Partililerle ilgili çıkışı üzerine patlak verdi. Sonra kartopu gibi büyüdü, büyüdü ve Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Burcu Köksal arasında bir krize dönüştü.

Burcu Köksal, Afyon’daki mitingde heyecanlı bir konuşma yapıyor. “Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak” diyor.

SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Özgür Özel ise Afyon’dan sonra geçtiği Uşak’ta “Burcu Başkan’dan size selam getirdim. Sürçülisan oldu. Burcu Başkan, ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi” diye açıklama yapıyor. Bunun üzerine Burcu Köksal, Özgür Özel’e “Dil sürçmesi değil, sözümün arkasındayım” diye yanıt veriyor.

BİTTİĞİ AN

O an itibarıyla Özgür Özel’in genel başkanlığı fiili bitmiş demektir. Düşünsenize “Burcu Köksal benden düzeltmemi istedi” diyorsunuz, Burcu Köksal sizi yalanlıyor. Yetmiyor, “Sözlerimin arkasındayım” diyor. Bu durum CHP’deki liderlik krizini bir kez daha ortaya koyuyor.

Ama kriz burada bitmiyor.

ÜÇÜ ARASINDA YAŞANAN KRİZ

Ekrem İmamoğlu’nun, Burcu Köksal’a kapıyı gösteren açıklamasına geleceğim. Ama ondan önce çarşambayı perşembeye bağlayan gece Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel ve Burcu Köksal arasında yaşanan bir kriz var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.137 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.234 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.654 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.671 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar