İmamoğlu adaylık turunda beklediğini bulamadı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (05.05.2022)''İmamoğlu adaylık turunda beklediğini bulamadı'' başlıklı yazısı.

Bayramlaşma için Kılıçdaroğlu meydanlara çıkmadı ama Ekrem İmamoğlu Karadeniz turunda.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunda “Her şey çok güzel olacak” demişti. Şimdi, “1 yıl sonra her şey çok güzel olacak” diyor. Peki 1 yıl sonra yerel seçimler mi var? Yok. 2023’te cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Zaten İmamoğlu’nun hedefi de yerel seçimler değil. O tüm mesajlarını cumhurbaşkanlığı seçimi için veriyor.

ADAYLIK ÇIKIŞI

İmamoğlu, Karadeniz gezisine cumhurbaşkanı adaylığı için çıktı. Şimdiye kadar İstanbul belediye başkanlarından hangisi bayramlaşmak için Karadeniz turuna çıktı? Niyeti bayramlaşma olsa Kadıköy’e, Esenyurt’a gider. Ayrıca belediye başkanı seçildikten sonra 6 bayram geçti, o zaman niye bayramlaşma turuna çıkmadı da şimdi çıkıyor? Memleketi ziyaret etmek şimdi mi hatırına geldi? Çünkü şimdi cumhurbaşkanlığı seçimi var. İmamoğlu da cumhurbaşkanı adaylığı için mücadele veriyor. Ne demişti? “Sorumluluğumun farkındayım, kendimi taca ya da auta atmıyorum.”

RİZE, BİR MESAJ

İmamoğlu’nun konuşmalarının hiçbiri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nın konuşması değil. Cumhurbaşkanı adaylığı konuşması. Zaten Karadeniz turuna da memleketi olan Trabzon’dan değil Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın memleketi olan Rize’den başladı. Rize seçimi bile başlı başına bir mesaj. Rize’de de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın rakibi gibi konuşmaya özen gösterdi. Belli ki strateji olarak Kılıçdaroğlu ile değil Erdoğan’la yarışıyor havasını vermesi tercih edilmiş. Futbol deyimiyle bunlar çalışılmış hareketler. Resmen Kılıçdaroğlu’nu yok sayıyor, eziyor. Bir genel başkan bu muameleyi hak etmiyor. Kendi partisine mensup bir belediye başkanı tarafından yok sayılmayı Kılıçdaroğlu nasıl içine sindiriyor, anlamıyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.576 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.169 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar