İkinci ‘One Minute’

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'İkinci ‘One Minute’' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres’e, ”Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz” diyerek “One Minute” çekmişti.

Gazze katliamının vahşet boyutuna ulaştığı bir dönemde Almanya’da İsrail’in uşağı haline gelmiş olan batı dünyasına ikinci “One Minute” çekti.

Zeytin Dalı operasyonu sırasında PKK yanlısı haberlere imza atan Alman gazetecinin sorusuna ve Almanya Başbakanı Scholz’un Hamas’ı suçlayan, İsrail’in uyguladığı soykırımı haklı göstermeye çalışan açıklamalarına hak ettikleri cevabı verdi. İnsanlığın vicdanı, Gazze’deki masumların sesi oldu.

HOLOKOST GERÇEĞİ

İkinci Dünya Savaşı’nda gaz odalarına gönderdikleri, toplama kapmlarında katlettikleri Yahudilerin faturasını Gazzeli masumlar üzerinden ödemeye çalışan Almanya’ya, gözlerinin içine baka baka soykırımcı olduklarını hatırlattı. Holokost gerçeğini yüzlerine vurdu. Hem de bunu bizzat kendi evlerinde yaptı.

Sanki sadece 7 Ekim ve sadece Hamas var. Peki; 7 Ekim’den sonra katledilen 5 bini aşkın çocuk ve 14 bine yaklaşan masum insanların hayatı size bir şey ifade etmiyor mu?

GURUR DUYDUM

Hele Alman gazetecinin Eurofighter uçağı alımı üzerinden Türkiye’yi tehdit etmesine karşılık 10 numara beş yıldız cevabını verdi.

O anda iyi ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir Cumhurbaşkanımız var diye düşündüm. İnsanlığın sesi, cesur bir lider olan Erdoğan’la gurur duydum. Onur duydum.

YEMEKTEKİ HAVA

Ha bu arada edindiğim bilgiye göre, Almanya Başbakanı ile yemek olumlu bir atmosferde geçmiş. Scholz bu konulara hiç değinmemiş. Erdoğan’a karşı oldukça saygılı davranmış. Eurofighter uçaklarına karşılık İHA ve SİHA satışları gündeme gelmiş. Bunu içimizdeki Alman kompleksliler korkmasın diye yazdım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.605 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.190 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 500 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.199 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar