İki liderin masa tenisi oynama fikri nasıl doğdu

Hürriyet Gazetesi Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (13.05.2022)''İki liderin masa tenisi oynama fikri nasıl doğdu'' başlıklı yazısı.

İki cumhurbaşkanının masa tenisi oynadıkları görüntüleri izleyince etkilendim.

Devlet başkanlarını hep lacivert giysileri ile resmi toplantı masalarının başında ya da ikili görüşmelerde ciddi bir şekilde müzakere ederken gördüğümüz için bu görüntü bana şaşırtıcı geldi. Ama itiraf edeceğim, çok samimi ve sıcak buldum.

SPOR YA DA SANAT AKTİVİTESİNDE

Liderlerin zaman zaman spor ve sanat aktivitelerinde bir araya gelmelerini, hatta imkân olsa birlikte tatil yapmalarını savunanlardan biriyim. ABD başkanları zaman zaman konuklarını Camp David’de ağırlıyorlar. Ülkeler arasındaki işbirliği asıl bu tür zeminlerde güçlendiriliyor. Bizim de bu zeminleri çoğaltmamız gerekiyor. Bir dönem Putin’le Bush bir grupla dans etmişlerdi. Tabii bir de Trump’un Suudi Arabistan’daki ünlü kılıç dansı vardı. Şimdi dünya bunun çok uzağında.

Liderler birbirlerine füze fırlatmakla meşguller.

Belki ki o nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in resmi unvanlarından bir parça sıyrılıp, ceketlerini çıkarıp, raketlerini ellerine alıp masa tenisi oynamaları ilgimi çekti. Merak ettim. O nedenle bu işin perde arkasını araştırdım.

FOTOĞRAFI GÖRMÜŞ

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev görüşme sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Sizin masa tenisi oynarken fotoğraflarınızı gördüm” demiş. Erdoğan da gençlerle masa tenisi oynadığını söylemiş. Erdoğan, Mimar Sinan yurdunda gençlerle iftar yaptıktan sonra masa tenisi oynamıştı.

MAÇ FİKRİ ORADA GELİŞMİŞ

“Masa tenisini sever misiniz?” diye sormuş. Tokayevev, “Severim. Oynamayı da severim” karşılığını vermiş. Erdoğan, Tokayev’in masa tenisi oynadığını o zaman öğrenmiş. Kazak Cumhurbaşkanı hem de iyi oynadığını vurgulayan bir hareket yapmış. İki devlet başkanı arasında masa tenisi üzerine samimi bir diyalog yaşanmış. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, arzu ederse birlikte oynayabileceklerini söylemiş. Tokayev, ”Burada mı? Çok sevinirim” deyince, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hemen masa ve raket, file, top hazırlanmış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 2.702 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.156 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 495 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar