İki lider golf aracında ne konuştu?

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (21.10.2022)''İki lider golf aracında ne konuştu?'' başlıklı yazısı.

İç siyasetin gündeminin yoğun olduğu bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Azerbaycan gezisindeydik. Sabah Ankara’dan Zengilan Havaalanı’na inmek üzere yola çıktık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan uçağımız kalktıktan kısa bir süre sonra uçağı gezdi. Heyettekilere “Hoş geldiniz” dedi. Çocuklu bir aile vardı. Cumhurbaşkanı’nı görünce ayağa kalkmaya çalıştılar. Erdoğan, “Kalkmayın” dedi. Çocuğu sevdi. Genç bir hanım ve küçük çocuğu vardı.

ÇOK ÇOCUK

Cumhurbaşkanı hal hatır sorduktan sonra, “Kaç çocuk var?” diye sordu. Söz konusu Erdoğan’ın çok çocuk tavsiyesi olunca araya girdim. “Mehmet Ali Çelebi’ye çok çocuk tavsiyesinde bulundunuz. Nerelere çektiler” dedim. Güldü. Erdoğan bu tavsiyesini 20 yıldır yapıyor. Her nikâhta, her genç çiftlerle bir araya gelişinde çocuk yapın diyor. Nikâh cüzdanını geline verirken çok çocuk yapmalarını tavsiye ediyor. Bir de Erdoğan’ın PKK ile ilgili sözlerini Kürtler için söyledi diye çarpıttılar. Erdoğan aynı tavsiyeyi Kürtlere de yapıyor. Kürt sorununun önündeki en büyük engelleri kaldıran lider. Erdoğan Kürtleri sever, Kürtler de Erdoğan’ı. Uçaktan son notları aktarıp Azerbaycan izlenimlerini aktarmak istiyorum. Heyette milli haltercimiz Halil Mutlu da vardı. Erdoğan, “Halil nasılsın, ne yapıyorsun, halter kaldırıyor musun?” diye sordu. Halil Mutlu, “Artık kaldırmıyorum” diye karşılık verdi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.368 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.657 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.184 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.197 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar