İhraç edilenler nereye müracaat edecek?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu'nda gündem maddelerinden biri, FETÖ'yle mücadele kapsamında kamudan ihraç edilenlerdi. İlginç olanı, bu konuyu Bakanlar Kurulu’nun gündemine...

CUMHURBAŞKANI Erdoğan'ın başkanlığında yapılan Bakanlar Kurulu'nda gündem maddelerinden biri, FETÖ'yle mücadele kapsamında kamudan ihraç edilenlerdi.

İlginç olanı, bu konuyu Bakanlar Kurulu’nun gündemine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın getirmesiydi. O Cumhurbaşkanı ki, darbecilerin öldürülmesi için özel birliklerle oteline baskın yaptığı kişiydi.

Ülkenin cumhurbaşkanı olacaksınız ama o gece uçakta eşiniz, çocuklarınız ve torunlarınızla bir meçhule doğru uçacaksınız. Zor bir psikoloji.

KADER NEYSE O OLUR

Madem darbe gecesine gittik. O geceye ilişkin bir anekdotu paylaşmak istiyorum.

15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece yarısı.

Yer Trabzon Dernekpazarı.

Televizyonlardan tankların Boğaz Köprüsü’ne çıktığını gören halk, darbeye karşı ilçe meydanında toplanmış.

Televizyondan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçağının havada olduğu haberi geçiyor.

Bir iskemlenin üzerinde o haberi izleyenlerden birisi de Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın babası gazeteci-yazar Sadık Albayrak. Hemen yanında olan kişi ise eski bakanlardan Eyüp Aşık.

Eyüp Aşık bir ara Sadık Albayrak’a dönüp, “O uçağın içinde senin dünürün, oğlun, gelinin, torunların var. Ne kadar sakinsin böyle” diyor. Aslında çok ateşli bir hatip olan Sadık Albayrak şu cevabı veriyor: “Kader neyse o olur.”

PARASIZ EKMEK DAĞITAN FIRINCI

Madem o geceye değindik...

Dernekpazarlılar meydanda sabahlıyor. Sabaha karşı belediye, fırından taze ekmek alıyor, acıkanlara ekmek, helva ve üzüm dağıtıyor. Sonra ekmeklerin parasını ödemek üzere fırına gidiyorlar. Fırıncı, “Bu ekmeğin parasını almak bana yakışır mı” diye karşılık veriyor. O gün para almıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.626 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.822 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar