İdlib’de Türkiye’nin tecrübesine bakın

Trump ile Putin başka bir dilden konuşuyorlar. Trump, gece 01.20’de İdlib operasyonu için, “Yüzbinlerce insan ölebilir” diye tweet attı. Putin de bu tweete karşılık öğle saatlerinde İdlib’i vurdu....

Trump ile Putin başka bir dilden konuşuyorlar.

Trump, gece 01.20’de İdlib operasyonu için, “Yüzbinlerce insan ölebilir” diye tweet attı. Putin de bu tweete karşılık öğle saatlerinde İdlib’i vurdu. Böylece iki lider birbirlerine mesaj vermiş oldular.

Suriye rejimi ve Rusya’nın İdlib operasyonu bekleniyordu. Hatta 30 Ağustos Perşembe günü operasyonun 72 saat içinde başlayacağı söyleniyordu. Pazar günü operasyon gerçekleşmeyince beklentiler 7 Eylül’de İran’da yapılacak olan Putin-Erdoğan-Ruhani görüşmesinden sonraya bırakılmıştı.

Ama Putin sağ gösterdi, sol vurdu. Bir yandan Trump’a tweetlerine bombalarla yanıt verdi, diğer yandan İran’da masaya oturmadan önce elini yükseltmiş oldu.

İdlib’de herkesin hesabı farklı.

İdlib operasyonunda ilginç bir şekilde Çin’de Rusya ile birlikte hareket ediyor. Rusya, El Kaide’den ayrılan Çeçenlerin, Çin ise Uygur kökenlilerin ülkelerine dönüp, eylem yapmaması için İdlib’de yok edilmelerini istiyor.

Rejim, son kale olarak gördüğü İdlib’i ele geçirmek bu arada yüzbinlerce sivil insanı sınırlarımıza yığarak Türkiye’ye darbe vurmayı amaçlıyor.
ABD ise radarlarla hava güvenliğini tahkim ettiği Fırat’ın doğusundaki PKK-PYD bölgesini korumak, kimyasal silah kullanıldı gerekçesiyle Şam’ı vurarak,

Rusya ile rejimin alanını sınırlamak istiyor.

Suriye’de karadaki varlığını pekiştiren Rusya ise Akdeniz’deki varlığını sağlama almaya çalışıyor.

Tüm bu hesapların içinde İdlib’de yaşayan siviller yok. Kimse sivillerin ölümünü, yaşanacak büyük mülteci göçünü düşünmüyor.

TÜRKİYE’NİN İDLİB KAYG...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürtlerin ve dindarların sorununu Erdoğan çözdü 28 Mart 2024 | 1.189 Okunma Para kulelerinde oklar İmamoğlu’nu gösteriyor 27 Mart 2024 | 1.867 Okunma Skandalın merkezinde İmamoğlu var 26 Mart 2024 | 3.244 Okunma Akşener ile İmamoğlu ve Yavaş arasındaki savaş büyüyor 25 Mart 2024 | 2.248 Okunma İmamoğlu’nun mal varlığı artmış 22 Mart 2024 | 1.264 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar